28 / 03 / 2024

Kepez'de 841 milyon liralık projelerin toplu açılış töreni yapıldı!

Kepez'de 841 milyon liralık projelerin toplu açılış töreni yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'nın Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Törenin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, vatandaşlara hediye dağıttı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'nın Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Törenin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, vatandaşlara hediye dağıttı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "EXPO 2016 Antalya inşallah ülkemizin ve şehrimizin tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacak. Burada adeta çevreciliğin merkezi oluşuyor. Bunun yanında çeşitli ülkelerin buralarda yerel mimarisinden örnekler var, aynı şekilde ülkemizin, bütün bunlarla beraber hamdolsun EXPO böylece, Türkiye'nin dünyaya tanıtımında farklı bir fonksiyon icra edecek." dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya merkez Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde, vatandaşlara hitap etti.


Antalya'ya son dönemde çok sık ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, "Antalya ülkemizin göz bebeği olmanın yanında bir dünya şehridir. Öyle ki dünyanın tüm renklerini, tüm güzelliklerini, tüm zenginliklerini Antalya'da görmek mümkündür. Bunun için hükümetiyle, valiliğiyle, büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle, özel sektörüyle Antalya'yı bu konumuna uygun hizmetlerle buluşturmamız gerekiyor." diye konuştu.


Açılışı yapılacak yatırımları, bu doğrultuda atılmış birer adım olarak gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 841 milyon lira yatırım bedeli olan eserlerin hizmete açılacağını bildirdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılacak eserlerin başında raylı sistemin geldiğini vurgulayarak, "Antalyamızın uzun zamandır beklediği bir hizmetti ama bundan önceki yerel yönetim raylı sistemden pek anlamaz. O yapılan hizmeti bile durdurmanın gayreti içerisine girmişti." dedi.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 311 milyon liralık yatırımla Antalya'ya kazandırılan raylı sistem hattının ikinci aşamasının açılışını gerçekleştireceklerini kaydeden Erdoğan, "Bugün test açılışlarını özellikle başlatıyoruz. İnşallah sizler bir ay sonra binmeye başlayacaksınız. Sizlere bir ay sonra hizmet vermeye başlayacak ama bugün test için bizler kullanacağız, bizler bineceğiz ve EXPO'ya bugün inşallah bu raylı sistemle gideceğiz." ifadesini kullandı.


Raylı sistemin yapımının rekor bir sürede tamamlandığını anlatan Erdoğan, bugün Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı yapılan raylı sistem araçlarından ilk ikisini hizmete sunacaklarını belirtti.


Raylı sistemin yanı sıra bağlantı yolları ve köprülerin de açılışını gerçekleştireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanından gelirken, Antalya'yı yine bir şantiye haline dönmüş olarak gördüklerini aktararak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ekibine teşekkürlerini iletti.


Erdoğan, "Bütün bunlar modern şehircilik anlayışının ne olduğunu ve bunu kimlerin başarabileceğini göstermesi bakımından çok önemli. Zaten Antalyalı da bunu iyi bildiği için, evet, gereğini ne yaptı? Yerine getirdi." diye konuştu. 


Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığının da Antalya'ya birçok hizmetleri getirdiğini anımsatan Erdoğan, "Antalya bir değişim, dönüşümü hamdolsun bizim iktidarımızda yakaladı." değerlendirmesinde bulundu.


Antalya'ya yapılan yatırımlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"EXPO 2016 Antalya, inşallah ülkemizin ve şehrimizin tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacak. Burası sadece bugün açılışı yapılıp kalmayacak ve şu anda bu açılış 6 ay ama ondan sonra süreklilik arz eden bir süreç başlayacak ve buradaki tüm birimler, bütün buradaki bahçeler süreklilik arz eder şekilde, Antalya'nın en büyük zenginliklerinden biri olarak yaşamını sürdürecek. Burada adeta çevreciliğin merkezi oluşuyor. Bunun yanında çeşitli ülkelerin buralarda yerel mimarisinden örnekler var, aynı şekilde ülkemizin, bütün bunlarla beraber hamdolsun EXPO böylece, Türkiye'nin dünyaya tanıtımında farklı bir fonksiyon icra edecek."


Etkinlik çerçevesinde 8 milyon ziyaretçinin beklendiğini ve bu etkinlik alanında iç ve dış mekan bahçeleri bulunacağını anlatan Erdoğan, "Türkiye'nin en büyük kongre merkezi EXPO'da oluyor, 6 bin 300 kişilik bir kongre merkeziyle Antalya yeni bir zenginliğe, modern bir kongre merkeziyle adım atıyor. Bunu niye diğerleri yapamadı? Neden? Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri dahi ulaşamaz." diye konuştu.


Erdoğan, Antalya merkez Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, EXPO 2016 Antalya Uluslararası Bahçecilik Sergisinde 100 metrelik EXPO kulesinin, biyoçeşitlilik müzesinin, bilim ve teknoloji merkezinin, Osmanlı bahçesi ve restoranlar gibi pek çok bölümlerin yer aldığını söyledi.


EXPO alanının 120 ayrı türde, 25 bin ağaç, 600 bin metrekare yeşil alan, 5 milyon çiçek, 150 bin çalıyla çok güzel bir görünüme kavuşturulduğunu belirten Erdoğan, olimpiyatlar ve Dünya Kupası'ndan sonraki en önemli uluslararası etkinlik olan EXPO'nun 4 farklı türünün bulunduğunu ifade etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'nın bahçecilikte bir EXPO olduğunu dile getirdi. İzmir'i, dünya EXPO'su için aday gösterdiklerini ve sonuç alamadıklarını anımsatan Erdoğan, olimpiyatlarda da defalarca talip olunmasına rağmen netice elde edilemediğini belirtti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Türkiye hedefinin diğer pek çok kazanım yanında, bu tür sorunların üstesinden gelme imkanı da sağlayacağını vurguladı.


- "Bu organizasyonla girecek olan para 1,8 milyar lira"


G20 Zirvesi ile Antalya'nın zirve yaptığını ve G20'lerin bir numarasının Antalya'da gerçekleştiğini bildiren Erdoğan, bütün liderlerin bunu kendilerinin de ifade ettiğini aktardı.


Erdoğan, Antalya'nın yeni Türkiye'nin öncü şehirler arasındaki yerini şimdiden sağlama almaya başladığını kaydetti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 52 ülkenin, 6 uluslararası kuruluşun, ikisi resmi olmayan katılımcısının bulunduğu Antalya EXPO'su sayesinde şehre alt ve üst yapı yatırımlarıyla söz konusu organizasyonla girecek olan paranın 1,8 milyar lira olduğunu açıkladı.


 EXPO için oluşturulan peyzaj alanlarının, kurulan müzelerin, kongre merkezi, yollar ve diğer tüm kalıcı tesislerin serginin bitiminden sonra hizmete devam edeceğini bildiren Erdoğan, "Artık Antalya'nın bu şehre gelen herkesin görmek isteyeceği, içinde zaman geçirmekten keyif alacağı yeni bir zenginliği var." diye konuştu.


Erdoğan, Antalya'nın son 13 yılda kavuştuğu hizmetlerle adeta çehresinin değiştiğini, ulaşım altyapısı için 4,3 milyar lira yatırım yapıldığı bilgisini verdi.


Şehrin sahilden, Orta Anadolu'daki şehirlerine, hatta İstanbul'a kadar bağlanacağına işaret eden Erdoğan, "2020 yılına kadar bu hedefler gerçekleşecek. Bugüne kadar yaptıklarımız ve halen üzerinde çalıştığımız projelerle 2023 Türkiye'si Antalya'da çok daha farklı olacak" dedi.


AA



Geri Dön