29 / 03 / 2024

Kepez'de imar engeli kalktı!

Kepez'de imar engeli kalktı!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeni okulların bazılarının ise 2B problemi çözülen mahallelere yapılacağını belirtti Olağanüstü toplanan Kepez Belediye Meclisi ilçeye yeni bir okul yapılmasının önündeki imar engelini ortadan kaldırdı...



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında 13 gündem maddesini görüşmek üzere toplanan mecliste, Barış Mahallesi'ne yapılacak olan okul binasının arsasında yaşanan imar sorununun çözümüne yönelik hazırlanan imar revizyonu görüşüldü. 

Meclisten geçti İmar Komisyonu'nun okul alanındaki problemin çözümüne yönelik hazırlanan 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonuna verdiği "uygundur" raporu oy birliği ile meclisten geçti.Kabul edilen imar düzenlemesi, Antalya Büyükşehir Meclisi'nden de onaylanması halinde Barış Mahallesi'ndeki okul alanındaki imar problemi çözüme kavuşmuş olacağı belirtildi. 

Mülkiyet sorunu Gündem maddesiyle ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan Tütüncü, su kanalının kuzeyindeki Barış, Erenköy, Esentepe, Yavuz Selim, Kütükçü, Çankaya, Göçerler, Çamlıbel, Fatih ve Fevzi Çakmak mahallelerinde 2B ile ilgili mülkiyet sıkıntısından dolayı okul ihtiyacının karşılanamadığını anımsattı. Başkan Tütüncü, orman vasfını kaybetmiş Hazine arazileri olarak bilinen 2B alanlarına yönelik düzenlemenin yasallaşmasıyla, bölgenin 2B ile ilgili mülkiyet probleminin çözüldüğüne işaret etti. 

Yatırım programına alındı 2B probleminin çözülmesiyle birlikte bölgede imar revizyonlarının yapılabilir hale geldiğini kaydeden Başkan Tütüncü, "Böylece 2B engelinin kalktığı mahallelerimizin okul ihtiyacını karşılayabileceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı da bu mahallelerimize yeni okulların yapılmasını 2014 yatırım programına aldı. 

Fevzi Çakmak, Barış, Çankaya, Çamlıbel mahallelerimize inşa edilecek olan okulların ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak"dedi Düzenlemeler yapılacak Tütüncü, "Kabul ettiğimiz imar revizyonu ile de 2B engelinin kalktığı mahallelerin okul ihtiyacının karşılanmasına yönelik ciddi ve esaslı bir adım attık" dedi. Başkan Tütüncü, imar revizyonuna desteklerinden dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.Başkan Hakan Tütüncü, okul alanlarındaki imarla ilgili düzenlemeleri yaparak ve mülkiyetle ilgili problemleri çözerek, 2013-2014 döneminde 16 okulu yatırım programına aldırdıklarını, yeni okullarla birlikte derslik sayısının artacağı belirtildi Öte yandan . Kepez'de 2002'de 94 olan okul sayısının 2013'te 142'ye; 2002'de 1662 olan derslik sayısının ise 2013'te 2415'e çıktığını aktaran Başkan Tütüncü, 2002'de Kepez'de Halk Eğitim Merkezi, Bilim Sanat Merkezi ve İmam Hatip Lisesi'nin olmadığına işaret ederek, 2013'te ise ilçede 3 Halk Eğitim Merkezi, 1 Bilim Sanat Merkezi ve 5 tane de İmam Hatip Lisesi bulunduğunu bildirdi.


Antalya İleri 


Geri Dön