16 / 04 / 2024

Kepez'de sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor!

Kepez'de sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor!

Kepez Belediyesi, ilçeye sağlık yatırımlarında hız kesmiyor. Sütçüler ve Şehir Hastanesi'nin yanı sıra mahallelere de aile sağlığı merkezleri yapılıyor.



Antalya'nın Kepez ilçesinde sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor. 350 yataklı Sütçüler Devlet Hastanesi bitme aşamasına geldi. Ahatlı Mahallesi'nde yapımı süren 50 ünitelik Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2016 yılı içerisinde hizmet vermeye başlayacak. Sağlık Bakanlığı, Göçerler Mahallesi'nde 1500 dönümlük araziye inşa edilecek olan 1000 yataklı şehir hastanesini yatırım programına aldı. 


5 MAHALLEYE ASM 

Kepez Belediyesi, mahallelere de aile sağlığı merkezi (ASM) inşa ediyor. Başkan Hakan Tütüncü'nün, 1. döneminde Zafer ve Yükseliş mahallelerine ASM inşa edildi. 2. döneminde Altınova Sinan, Kuzeyyaka, Göksu ve Duraliler mahallelerine ASM yapma sözü verdi. Altınova Sinan'daki ASM binasının ince işçiliği yapılıyor. Kuzeyyaka ve Göksu mahallelerindeki ASM'lerin yapımında sona gelindi. Duraliler'de inşası başladı. ASM binalarında acil müdahale odası, muayene odaları, emzirme odası, aşı odası gibi üniteler yer alıyor. Kepez Belediyesi, vatandaşların sağlık hizmetlerine kolay şekilde ulaşabilmesi amacıyla da ilçeye 4 tane 112 acil servis istasyon binası kazandırdı. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön