25 / 04 / 2024

Kepez'de TOKİ kaygısı!

Kepez'de TOKİ kaygısı!

Mehmet Seyyar Kepezaltı pazar yerinde düzenlediği basın toplantısına MHP Kepez Meclis üyeleri Mehmet Balık, Adem Çelik, Ahmet Sabır, Tevfik Çetiner ve MHP Mahalle Temsilcisi Metin Baş katıldı.



MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, Kepezaltı ve Santral mahallelerinin sakinlerine hazır olan tapularının verilmesi yerine kentsel dönüşüm adı altında bölgeye tekrar TOKİ'nin sokulacağını öne sürdü. 


Seyyar "Kentsel dönüşümün çıkışının amacının biz ne olduğunu biliyoruz. 


Kentsel dönüşümün çıkış amacı, şehir merkezlerindeki miadını doldurmuş binaların yenilenmesi noktasındadır. 

Ancak rantının yükseldiği Kepez'in belli mahallelerinde kentsel dönüşüm adı altında, rantsal dönüşüme doğru gidiliyor" diye konuştu. 


ÇİLEYİ VATANDAŞ ÇEKTİ 


Mehmet Seyyar," Kepezaltı ve Santral mahallelerinin tapu sorununun çözüneme yönelik olarak Antalya Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul ve Kepez Belediyesi eski Başkanı Mehmet Atay döneminde başlatılan imar çalışması seçim arifesine denk geldiği için bir sonraki döneme sarkmış, 2004 - 2009 yılında ise hem Kepez'de hem de Büyükşehir'de AKP'li belediye başkanları göreve gelmiş, dönemin AKP'li Belediye Başkanı Erdal Öner tarafından imar çalışması yeniden ele alınmıştır. Ancak süreç içerisinde orta çıkan Öner-Türel anlaşmazlığı yüzünden tapular yine bir başka bahara kalmıştır. MHP'li Mehmet Atay yönetimindeki Kepez Belediyesi'ne devredilen 5 binlik plan yapma yetkisi AKP'li Erdal Öner'den AKP'li Türel tarafından geri alınmıştır. O günden bugüne çileyi yine vatandaşlarımız çekti" dedi. 


"YALDIZLI SERTİFİKA KANDIRMACASI" 


Akaydın, döneminde ise mahalle sakinlerine 'hak sahipliği sözleşmesi' yapılarak 'yaldızlı sertifikalar' dağıtmasını da 'kandırmaca' olarak niteleyen Seyyar "Tapu sorunun siyaset malzemesi olarak kullanılmıştır. Gelinen süreçte, Menderes Türel'in 2004-2009 döneminde Kepezaltı ve Santral Mahallelerine ilişkin kentsel dönüşüm hayalleri olduğu, bugün de bu 'hayalini' gerçekleştirmek istediği ortadadır. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz, bu kentsel dönüşümün rantını, 30 yıldır buralarda tapu çilesi çeken vatandaşları almasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 


MHP'li Seyyar, iki mahalle halkım uyararak," Bölge Bakanlar Kurulu tarafından kentsel döşünüm alanı ilan edildikten sonra, Bakanlık vatandaşları yazıyla davet ederek sözleşme yapacak. 

Kepezaltı ve Santral mahallelerindeki hak sahiplerine feragatname imzalatılacak. 


Kabul eden vatandaşlara yüzde 35 oranında daire verilecek. Belediye de arsasının geri kalan bedelini sizlerden talep edecek. Sizden alınacak parayla da sizin yasal hakkınız olan kira bedeli ve enkaz bedelinin ödemesi yapılacak" dedi. 


Seyyar, yapılan planlamalarda ticari alanların da belediyeye kalacağını ileri sürerek "Belediye kendine kalacak bölümlerindeki emsal artışını vatandaşa yapamıyor. Kentsel dönüşüm adı altında planlama yetkisi TOKİ'ye veriliyor.  TOKİ  bunu yandaş müteahhitlere yaptırıyor. 


Vatandaş yine mağdur ediliyor" dedi Seyyar, Kepezaltı ve Santral mahallelerinde 240 metrekare .parsel hakkı olan vatandaşların yeni düzenleme ile yüzde 35 oranıyla yaklaşık 85 metrekarelik bir daireye sahip olabileceği anlatarak, "Burada 3bin 200 hak sahibi var, 700 civarında vatandaşın 240 metrekare parsel hakkı var. Geri kalan neredeyse 2 bin 500 vatandaşın ise bu kadar bile daire hakkı olmayacak. O yüzden size tapularınız verilmeden hiçbir yere imza atmayın" diye konuştu. 


Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön