25 / 04 / 2024

Kepez'deki Dokuma alanına ilişkin imar planı değişikliği onaylandı!

Kepez'deki Dokuma alanına ilişkin imar planı değişikliği onaylandı!

Antalya Kepez Belediyesi Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda Dokuma alanındaki tescilli yapılar ve koruma alan sınırlarının imar planlarına işlenmesine ilişkin imar planı değişikliğini hazırladı.



Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantısında alandaki tescilli yapılar ve koruma alan sınırlarının 5 bin ölçekli nazım imar planına işlenmesini kapsayan imar planı değişikliği oy birliği kabul edildi.



Sabah Akdeniz


Haber Antalya Akdeniz Güncel'de şu şekilde yer aldı


Büyükşehir Belediye Meclisi, Dokuma Fabrikası’ndaki tescilli yapıların ve koruma alan sınırlarının 15 bin ölçekli nazım imar planına işlenmesini oy birliği ile kabul etti. Kararı değerlendiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “"Dokuma’nın üzerinde herhangi bir gölgenin dolaşmaması adına hayırlı bir iş yapıldı" dedi.

Kepez Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda Dokuma alanındaki tescilli yapılar ve koruma alan sınırlarının imar planlarına işlenmesine ilişkin imar planı değişikliğini hazırladı. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında da Dokuma alanındaki tescilli yapılar ve koruma alan sınırlarının 5 bin ölçekli nazım imar planına işlenmesini kapsayan imar planı değişikliği oy birliği kabul edildi.

“ÇOK HAYIRLI BİR İŞ YAPILIYOR”

BAşkan Tütüncü," Dokuma’nın geleceği adına ve bundan sonraki süreçte de Dokuma’nın üzerinde herhangi bir gölgenin dolaşmaması anlamında çok hayırlı bir iş yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Kepez Belediye Meclisinde kurduğumuz bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının da temsil edildiği Dokuma Çalışma Grubunun hazırladığı raporun hedeflerine ulaşması noktasında, önemli bir adım atılmış oldu”dedi.

25 MİLYON ÜZERİNE BİR YATIRIM

Meclis üyelerine vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eden Tütüncü, “Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürdüğümüz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık Bey’in, vermiş olduğu destekle 25 milyonun üzerinde bir yatırımla bilim merkezi Dokuma’da kurulacak. Meclisin verdiği oy birliği kararı ile birlik ve beraberlik olduğu sürece yapamayacağımız hiçbir işin olmadığını göstermiş olduk” diye konuştu.


Antalya Akdeniz Güncel 


Geri Dön