24 / 04 / 2024

Kepez'in yeni mahalleleri şehirleşiyor!

Kepez'in yeni mahalleleri şehirleşiyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’in yeni mahalleleri olan köylere, semt spor kompleksi, lise, asfalt ve yerleşik köy alanının imar planının yapılması müjdelerini verdi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Bütünşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüşen Kızıllı, Kirişçiler ile Başköy Mahallelerinde açık hava toplantılarına katıldı. Tütüncü, mahalleye dönüşmeden önce köylere hizmet yapma yetkisinin Büyükşehir ve İl Özel İdaresi’nde olduğunu hatırlattı. Tütüncü, “Köy statüsünde iken bölgedeki mahallelere hizmet yapma zorunluluğumuz yoktu. Ama hiçbir zaman köylerimizi diğer mahallelerimizden ayırt etmedik. Her zaman muhtarlarımızın ve halkımızın hizmet taleplerine cevap verdik. Mahalle statüsü kazandıktan sonra da köylerimizde hizmetlerimizi yoğun bir şekilde yapmaya, bölgeyi kalkındırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

HAMZA TAŞ BULVARI BÖLGEYE YAPILAN EN ÖNEMLİ HİZMET

 

Tütüncü, Kızıllı, Kirişçiler, Çamlıca ve Odabaşı mahallelerine yaptıkları en önemli hizmetin, Varsak Süleyman Demirel Bulvarı ile Kirişçiler Yolu arasında açtıkları Hamza Taş Bulvarı olduğunun altını çizdi. Bulvarın 1. etabını, Çamlıca Mahallesi yolu kavşağına kadar açtıkları bilgisini veren Tütüncü, “Antalya’nın 4. şehir girişi olan Hamza Taş Bulvarı’yla yeni mahallelerimiz ve şehir merkezi arasındaki ulaşım mesafesini kısalttık. Bulvarın 4 kilometrelik kısmını açmıştık. Şimdi bulvarın Çamlıca Mahallesi kavşağı ve Kirişçiler Mahallesi kavşağı arasındaki bölümünü açacağız.”

 

ASFALT SÖZÜNÜ TUTTU

 

Kızıllı, Kirişçiler, Çamlıca ve Başköy mahalleler arasındaki yolların sıcak asfaltını yapma sözünü yerine getirdiklerini anlatan Tütüncü, bölgede yeni yol açma ve asfaltlama çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

 

KİRİŞÇİLER LİSESİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

 

Tütüncü, “Merkez liseyi, Kirişçiler Mahallesi’ne yapacağız. 20 dönümlük alana inşa edilecek olan ve imar planlarının hazırlığı başlayan liseyi, Milli Eğitim Bakanlığı yatırım programına aldı. Lisenin inşası, en geç 2016 yılı içerisinde başlayacak” diye konuştu. Köylerdeki çocuklara ve gençlere semt spor kompleksi sözü verdiğinin altını çizen Tütüncü, “7 mahallemize, içerisinde basketbol, voleybol ve sentetik çim futbol sahasının, açık hava spor aletlerinin, oturma alanlarının, yeşil alanların olduğu semt spor kompleksi kazandırıyoruz. İhalesi yapılan, yüklenici firma ile yer teslim sözleşmesi imzalana kadar semt spor sahalarının iki tanesini Kızıllı ve Odabaşı’ya yapıyoruz.”

 

KÖY YERLEŞİK ALANININ İMAR PLANI YAPILIYOR

 

Başkan Hakan Tütüncü, “Büyükşehir ile başlattığımız köy yerleşik alanlarıyla alakalı imar düzenlemesi çalışmamız devam ediyor. Bölgedeki tapulaşmayla ilgili sorunlarını da çözerek köy yerleşik alanının en kısa zamanda müjdesini vereceğiz. İmar planı çalışmasını tamamlayarak köy yerleşik alanı içerisinde imara uygun yapılaşmanın önünü açacağız” dedi.


Antalya İleri


Geri Dön