19 / 04 / 2024

Kerem Göğüş: Orta Asya'da biz de varız

Kerem Göğüş: Orta Asya'da biz de varız

Göğüş Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş, Astana'da da inşaat yatırımı yapmak üzere, ülkenin önde gelen bir gayrimenkul geliştirme şirketiyle ön mutabakata vardıklarını açıkladı.



Göğüş Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş, Kazakistan'ın başkenti Astana'da da inşaat yatırımı yapmak üzere, ülkenin önde gelen bir gayrimenkul geliştirme şirketiyle ön mutabakata vardıklarını açıkladı. 


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Kazakistan ziyaretindeki özel heyette yer alan Göğüş Gayrimenkul Yatırım AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş, New York'ta rezidans inşa etmek için yaptığı ya tınından sonra Kazakistan'ın başkenti Astana'da da inşaat yatırımı yapmak üzere, ülkenin önde gelen bir gayrimenkul geliştirme şirketiyle ön mutabakata vardıklarını açıkladı. Heyetle beraber ve şirket olarak inşaat alanında ikili görüşmeler yaptığını açıklayan Göğüş, "Türkiye'de rezidans zincirimizi genişletme hedefimize hızlı adımlarla koşarken, New York yatırımlarımızdan sonra Orta Asya'yı da yurtdışı genişleme planımıza dahil ettik. Astana'daki Expo 2017 Fuarı, zaten bölgeye olan ilgimizi arttırmıştı. Bu ziyaret sonucunda, seyahatimiz öncesi araştırmalarımızdan da yola çıkarak, Kazakistan'ın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biriyle ön mutabakata vardık. Bu süreçteki fizibilite çalışmalarımız sürerken, bölgedeki inşaat yatırımı arayışlarımız da devam ediyor. Türkiye'nin bölgede var olan inşaat gücüne ve prestijine Göğüş markası olarak katkıda bulunabilecek olmak heyecan ve gurur verici" dedi. 


'DEVLETİMİZİN DESTEĞİ HİSSEDİLİYOR'


Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve heyeti şerefine başkanlık sarayında verdiği yemeğe de katılan Kerem Göğüş, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bakanlarımızın son 12 yılda Türkiye markasına ve Türk inşaat sektörünün itibarına yaptıklan katkıların yansımalannı bizzat görmek, büyük bir başarı ve emeğin sonucudur. Bu başarıyı Kazakistan temaslanmız esnasında birçok kurum ve kuruluştan gururla duyduk. Bu yüzden Türk inşaat sektörünün tüm dünyada önünü açan devletimize sektörümüz çok şey borçlu. Lider inşaat şirketleri olarak bize düşen görev ise gerekli yatırımları yaparak bu desteğin karşılığını vermektir" diye konuştu. 


Yeni Marmara Gazetesi



Geri Dön