28 / 03 / 2024

Kervansaray Oteller Zinciri işletmecilik faaliyetlerine başladı!

Kervansaray Oteller Zinciri işletmecilik faaliyetlerine başladı!

Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre içinde 7 adet oteli barındıran Kervansaray Oteller Zinciri işletmecilik faaliyetlerine başladı...



Kervansaray Yatırım tarafından yapılan açıklama şöyle;


12.12.2013 tarihli (dün) özel durum açıklamamızda; Şirketimizin aktifine kayıtlı bulunan içinde 7 adet oteli barındıran Kervansaray Oteller Zincirinin (Kervansaray Termal Oteli, Kervansaray Bursa Oteli, Kervansaray Uludağ Oteli, Kervansaray Kundu Oteli, Kervansaray Lara Oteli, Kervansaray Bodrum Oteli, Kervansaray Marmaris Oteli)   işletme hakkı, Hasılat Kira Sözleşmesi ile 09.07.2013 tarihinde İnternational Kervansaray Hotel A.Ş.' ne devredildiği, söz konusu Hasılat Kira Sözleşmesi Yönetim Kurulumuzca alınan karar ve İnternational Kervansaray Hotel A.Ş. ile karşılıklı mutabık kalınarak 31.12.2013 tarihi itibariyle fesh edildiği ve 01.01.2014 tarihi itibariyle otellerimizin işletmecilik faaliyetinin şirketimizce yapılacağı bildirilmişti.


Feshi gerçekleşen hasılat kira sözleşmesi; işletmecilik faaliyetinin devredilmesinin sonuçlarını görmek ve sonuçların tekrar değerlendirilebilmesini teminen ihtiyatlı davranılarak özellikle 1 yıl gibi kısa bir süre için hazırlanmıştı. Yapılan ilk altı aylık değerlendirmede beklentilerin tam olarak karşılanamaması ve işletmecilik faaliyetinin şirketimiz tarafından yapılmasının faaliyetlerimiz açısından daha olumlu olacağı inancıyla ve grubun vergi politikaları çerçevesinde şirketimizin mevcut geçmiş yıl zararlarından faydalanılması vb. gerekçelerle yaklaşık 6 ay erken fesh edilmiştir. Şirketimizin işletmecilik faaliyetine başlamasının şirketimiz menfaatleri açısından olumlu olacağı öngörülmekte olup, söz konusu öngörülerin tutar olarak ifade edilebilmesi özellikle turizm sektöründe mümkün olamamaktadır.


Sayın, Hissedarlarımızın bilgisine sunulur.


Geri Dön