20 / 04 / 2024

Kervansaray Termal Otel 11 milyon dolara yenilendi!

Kervansaray Termal Otel 11 milyon dolara yenilendi!

Bizans dönemine ait tarihi hamamlarıyla ünlü Kervansaray Termal Otel, son bir yıl içinde yaptığı 11 milyon dolan aşan yatırımıyla yüzünü yeniledi.Otel, marka değerini korumayı hedefliyor...



Bizans dönemine ait tarihi hamamlarıyla ünlü Kervansaray Termal Otel, son bir yıl içinde yaptığı 11 milyon dolan aşan yatırımıyla yüzünü yeniledi. Yaklaşık iki yıl önce bünyesindeki Termal Sağlık Kulübü'nde de 500 bin dolarlık ek yatırım gerçekleştiren otel, marka değerini korumayı hedefliyor.
Kervansaray Termal Otel Kaplıcalar Sorumlusu Rıza Hiçyorulmaz, son bir yıl içinde 11 milyon dolara yalan yenileme yatırımı yaptıklarını söyledi. 1984 yılından bu yana faaliyet gösteren 211 oda ve 430 yatak kapasiteli olan, ayrıca 9 toplantı salonu bulunan otelin iç kısmının 6 milyon dolarlık yatırımla tamamen yenilendiğini belirten Hiçyorulmaz şöyle dedi: "Bizans dönemine ait tarihi bir bina olan kaplıcamızda da aslma sadık kalarak yaklaşık 5 milyon dolarlık yatırım yaptık. Bayan ve erkek hamamları dışında gelen talep üzerine aileler için alanlar yarattık. 4 ayrı oda şeklinde tasarlanan ve bu yıl hizmete giren aile hamamında her bir odanın kapasitesi 2 ila 10 kişi arasında değişiyor. Odalarda havuzdan dinlenme bölümüne kadar ihtiyaç duyulan her şey mevcut." Hiçyorulmaz, 60 kişilik kapasiteye sahip erkek hamamım da yenilediklerini ve hizmet anlayışını değiştirdiklerini anlattı. Konuklarına hamamda ihtiyaç duydukları her tür malzemeyi ücretsiz verdiklerini belirten Hiçyorulmaz, bu hizmetin Türkiye'de başka bir örneği bulunmadığını vurguladı. 40 kişilik kapasiteye sahip Bayanlar Hamamı'nda da tadilat yapıldığını söyleyen Rıza Hiçyorulmaz, kese ve masaj hizmetlerinde personelin tamamının sertifikalı olduğunun bilgisini de verdi.
Yüzde 60 doluluk oranı Termal Sağlık Kulübü ile ilgili iki yıl önceki yatırımlarına dâ değinen Hiçyorulmaz, "Bursa'da başka bir örneği bulunmayan Termal Sağlık Kulübü'nün olanaklarını genişlettik. Kulüp, termalin yanı sıra vitamin bardan fitnesse kadar her türlü imkana sahip. Yatırım 500 bin dolara mal oldu" diye konuştu. Geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 60 doluluk oranına ulaştıklarını dile getiren Hiçyorulmaz, bu yılda aynı oranı öngördüklerini aktardı. "Otelimizi en çok Almanlar, İngilizler, Amerikalılar ve Araplar tercih ediyor" ifadelerini kullanan Hiçyorulmaz, ayrıca kaplıcadaki termal suyun romatizmadan kaynaklanan hastalıklardan, şeker ve gut hastalığına kadar pek çok rahatsızlığı tedavi edici özelliğinin bulunduğunu sözlerine ekledi.


Dünya

Geri Dön