27 / 04 / 2024

Keşan Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında imar görüşüldü!

Keşan Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında imar görüşüldü!

Keşan Belediye Meclisi, Eylül Ayı Olağan toplantısı, 3 Eylül 2015 Perşembe günü gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü’nden gelen evraklar oy birliği ile gündeme ilave edildi.



Keşan Belediye Meclisi, Eylül Ayı Olağan toplantısı, 3 Eylül 2015 Perşembe günü gerçekleştirildi.


Saat 16.00’da başlayan, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan ve Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında toplanan Meclis toplantısında, CHP’li Meclis Üyesi Bayram Şeker ve AK Partili, Meclis Üyesi Mehmet Demirci izinli sayıldı.

Meclis toplantısı (3) Meclis toplantısı (4)

Toplantıda ilk olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü’nden gelen evraklar oy birliği ile gündeme ilave edildi.

 Meclis daha sonra, “Kayıp ve Buluntu Eşya Uygulama Yönetmeliği’nin Meclisçe ele alınması”  maddesini ele aldı.

Madde hakkında bilgi veren ve hazırlanan yönetmeliği Meclis üyelerine okuyan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, yönetmelikle birlikte kayıp eşya işlerinin toplanması ve korunmasının düzene gireceğini, bulunan eşyaların 5 yıl boyunca saklanacağını ve konu hakkında komisyon kurulacağını ifade etti. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı, “İlçemizde S Plaka ihtiyacının Meclisçe ele alınması” maddesi ile sürdü. Yeni açılan okul ve toplu çalışılan işlerinin fazlalaşması nedeniyle yeni S Plakaya ihtiyaç duyulduğunu aktaran Başkan Özcan, maddeyi oylamaya sundu. Maddenin oy çokluğu ile kabulünden sonra Meclis, “4. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kazım Karabekir Kışlası arazisinin askeri alan olarak planlanması hususunun Meclisçe ele alınması maddesi”ni görüştü. Madde hakkında bilgi veren ve söz konusu arazinin bir kısmının belediye imar sınırları içinde kaldığını ve bu nedenle belediye meclisinden planlarının onaylanması gerektiğini ifade etti ve konunun İmar Komisyonu’na havale edilmesi gerektiğini aktardı. Madde oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Daha sonra gündeme ilave edilen ve özel bir firma ile bir şahsa ait arsalarla ilgili maddeleri ele aldı ve bu maddeler de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

Meclis son olarak İtfaiye Müdürlüğü’nden gelen araç alımlarını görüştü.

Madde hakkında bilgi veren ve daha önce söz konusu alımlara ilişkin Meclis’ten onay alındığını ancak alımların tashihinin gerektiğini belirten Özcan, söz konusu araç alımlarının en az 2 kişi kapasiteli soğutmalı cenaze aracı ile kanal temizleme araçlarını kapsadığını bildirdi.

Madde oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı sonunda Başkan Özcan, meclis üyelerini 8 Eylül 2015 Salı günü saat 15.00’de vahşi depolama sahasının rehabilitasyonuna ilişkin yapılacak törene davet etti.  Özcan, projenin gurur duyduğu bir iş olduğunu, Trakya’da örneği olmayan bir proje ürettiklerini ifade etti.

Toplantı, Ekim Meclis Toplantısı’nın 8 Ekim 2015 Perşembe günü saat 16.00’da gerçekleştirilmesinin kararlaştırılması ile sona erdi.


Geri Dön