27 / 04 / 2024

Keşan-Enez karayolunun yapımı meclis gündeminde!

Keşan-Enez karayolunun yapımı meclis gündeminde!

Keşan-Enez karayolunun yapımı meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili soru önergesi hazırlayan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..



Keşan-Enez karayolunun yapımı meclis gündeminde!


CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan-Enez karayolunun yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bircan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.


Edirne'nin Keşan- Enez karayolunda çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazalar yaşanmakta olduğunu dile geriren Bircan "Bu yol İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin gözde turizm merkezi olan Saros Körfezine giden tek yoldur. Keşan- Enez yolu Saros Körfezindeki Yayla, Erikli, Büyük Evren, Kara İncirli, Vakıf, Gülçavuş, Sultaniçe köyleri ve Enez'e yaz döneminde günlük ortalama 200- 300 bin kişinin ulaşımını sağlamaktadır. Bozuk yolun yapılması hayati önem taşımaktadır. Yaşan yoğunluk nedeniyle yapılması düşünülen ve güzergahının belirlendiği söylenen yol için halen bir çalışma yapılmamıştır." dedi.


Jandarma Trafik'in verilerine göre, Keşan- Enez yolunda kaza oranlarının sürekli arttığını söyleyen Bircan "Kazalarda yaralanma oranları ise 2014'ten 2015'e yüzde yüzden fazla artmıştır.


Öte yandan Saros Körfezi, 8 Aralık 2006 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi" ilan edilmiştir.


4 Aralık 2015 Tarihli soru önergeme 28 Ocak'ta verilen yanıtta 2016 programının daha netlik kazanmadığı belirtilmiştir.

20 Nisan 2016 tarihli soru önergeme ise yanıt dahi verilmemiştir." diyerek bu doğrultuda 4 soru sordu.


Bircan'ın soruları

1- 2016 yılı yatırım programında da yer almayan Keşan- Enez karayolunun yapımı 2017 yılı yatırım programına alınmış mıdır?


2- Keşan- Enez karayolu için hangi yıllarda, nasıl çalışmalar ön görülmektedir? Yolun yapım ihalesi ve yapım süreçlerine dair takvim belirlenmiş midir?


3- Saros Körfezindeki turizm potansiyeline hizmet edecek Enez-Keşan Yolunun yapımını hızlandıracak adımlar atmayı düşünmekte misiniz?


4- 20 Nisan 2016 tarihli soru önergemde Keşan- Enez karayolu gibi unutulduğu için mi yanıtlanmamıştır?





Geri Dön