19 / 04 / 2024

Keskinoğlu Dubai pazarına giriyor!

Keskinoğlu Dubai pazarına giriyor!

Türkiye'den Ortadoğu'ya yapılan ihracatın yüzde 14'ünü tek başına gerçekleştiren ve bölgedeki ticari faaliyetlerinde 2009 yılından bu yana Dubai'yi üs olarak konumlandıran Keskinoğlu, Türkiye'nin en büyük temsilcisi oldu...





Keskinoğlu'nun Dubai'deki yeni distribütörü Man Investments oldu. Şirketin yıl sonunda bölgeye yapacağı piliç eti, yumurta ve zeytinyağı ihracatı 20 milyon doları bulacak...


Türkiye'den Ortadoğu'ya yapılan ihracatın yüzde 14'ünü tek başına gerçekleştiren ve bölgedeki ticari faaliyetlerinde 2009 yılından bu yana Dubai'yi üs olarak konumlandıran Keskinoğlu, Dubai pazarına bu güne kadar yaklaşık 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin en büyük temsilcisi oldu. 


Kişi başı 41 kg'lık tüketimle Türkiye'nin 2 katı tüketime sahip olan pazarda Keskinoğlu, Yas Island, Palm Jumeriah ve Dubai International Airport gibi birçok önemli projenin sahibi olan Naboodah Grubu'nun gıdadaki kolu Man Investments ile 5 yıllık distribütörlük anlaşmasına imMan Investments'ın CEO'su Mohamed Al Shehhi ve Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu el sıkıstı za attı. Man Investments'ın CEO'su Mohamed Al Shehhi ile yapılan anlaşma kapsamında, Keskinoğlu 2013 sonuna kadar Dubai'ye 15 milyon dolarlık piliç eti ve 5 milyon dolarlık da yumurta ve zeytinyağı ihracatı gerçekleştirecek. Anlaşmanın 24 Haziran haftasında gerçekleştiğini belirten Keskinoğlu Şirkeder Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, "4 yıldır bölgede oldukça aktif bir strateji izliyoruz, Man Investments ile yaptığımız bu son anlaşmayla artık Türk markasının girmediği market neredeyse kalmayacak.


Bu pazara gönderdiğimiz ürün ambalajlarında Türk ürünü vurgusunu arttırmak için Türk bayrağı görseli kullanıyoruz. 

Distribütörümüzün dağıtım ağında ise, aralarmda Carrefour, Union Coop, Spinneys, Geant ve Hyper Panda'nın bulunduğu 200'ü aşkın mağaza zinciri bulunuyor. 2013 sonuna kadar yaklaşık 6 bin tonluk ihracat yapacağız. 50 yılık tecrübemiz, tam entegre tesis olma özelliğimiz, Türk markası olmamız, helal üretim yapmamız, piliç eti ürünlerini hava ile soğutarak içindeki su miktarını sıfıra indirmek suretiyle ürünün raf ömrünü korumamız gibi nedenler bu işbirliğinde bizim elimizi güçlü kıldı. 


Bölge halkı piliç etinde daha çok sosis, naget, burger ve bütün piliç gibi ürünleri tercih ediyor. Biz de artık 2013'de bölgedeki reklam faaliyetlerini arttıracağız. TV, radyo, gazete ve outdoor gibi mecralarda daha çok yer alacağız ve market içi tadım aktivitelerine de hız kazandıracağız. Hedefimiz 2015'e kadar bu ihracat rakamını yüzde 100 arttırmak" dedi. 


Keskinoğlu yetkilileri, Naboodah Grubu ile fast food markaları TAVVUK Restoran için de görüştüklerini ve görüşmelerin olumlu bir seyirde ilerlediğini kaydetti. TAVVUK Restoranların ise Dubai'nin en büyük alışveriş merkezleri arasındaki The Dubai Mail, Emirates Mail, Burjuman Center gibi noktalarda açılması planlanıyor. 


Hürses Gazetesi


Geri Dön