19 / 04 / 2024

Kestel'de kentsel dönüşüm atağı!

Kestel'de kentsel dönüşüm atağı!

Vani Mehmet Mahallesi, Namık Kemal Caddesi ve Beşevler Caddesi'ni kapsayan 72 bin 238 metrekare alanda bulunan 280 bina ve 660 adet bağımsız bölümlük alanda ilk kentsel dönüşüm için tanıtım toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi.




Kestel'de, Vani Mehmet Mahallesi, Namık Kemal Caddesi ve Beşevler Caddesi'ni kapsayan 72 bin 238 metrekare alanda bulunan 280 bina ve 660 adet bağımsız bölümlük alanda ilk kentsel dönüşüm için tanıtım toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi. 

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vani Mehmet Mahallesi sakinleri ile AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Gürel, MHP İlçe Başkanı Nuh Çil, CHP İlçe Başkanı Yıldıray Atlı ve belediye meclis üyeleri katıldı. 


AMAÇ MODERN BİR KENT

 Belediye Başkanı Yener Acar, kentsel dönüşüm hakkında bugüne kadar yapılan çalışmaları ve yol haritasını anlattı. Amaçlarının Kestel'in en eski mahallesi olana Vani Mehmet Mahallesi'nde deprem risk haritasını çıkarmak, çağdaş yaşam alanlarıyla örnek bir kent modeli oluşturmak olduğunu belirten Acar, "Deprem gerçeği ortada ve Bursa deprem bölgesinde yıkıcı olaylarla karşılaşmamak için kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. Kestel'de  TOKİ  konutlarını boş alanda yaparak modern bir yer yaptık. Şimdi yaProje miman Şenol Şimşek, projeyi 7 uzman ile yaptıklarını, İstanbul ve Bursa'daki çalışmalarla tecrübeli olduklarım belirterek, konsept proje hakkında slayt eşliğinde bilgilendirmede bulundu. 

pıların olduğu yerde yapmak ve modern kent oluşturma amacındayız. 

Kentsel dönüşümün yapılacağı alanda 275 hak sahibi, 660 daire yeri var. Bu yerler tek ve iki katlı binalardan oluşmaktadır. Kentsel dönüşüm olarak yetkiyi aldık, komisyon toplanarak ne verileceği konuşulmak üzere hak sahipleri ile toplantı yapacağız. Kentsel dönüşüm anketinde yüzde 98'i kentsel dönüşüm yapılmasını isteği çıktı fakat bana ne verilecek sorusu sorulmakta. Verilecek yer için yerin değeri hesaplanarak değerinden düşülerek yeni yer verilecektir" dedi. 


"İSTİFA EDERİM" 

Müteahhit ve TOKİ ile anlaşma yapıldığı, yerlerin ucuza kapatılacağı, hak sahiplerinin borçlanacağı iddiaları üzerine ise Belediye Başkanı Yener Acar, "Bunları ispat eden olursa belediye başkanlığından istifa ederim. Biz yüzde 40 vereceğiz. Şu an müteahhitler yüzde 25 veriyor. 

Belediye olarak aracı kurumuz kâr amacı gütmüyoruz. Kayıp olmasın diye kat artırımı yaparak 6 katlı binalar yapacağız. Siyasi rant yok, Vani Mehmet Mahallesi'nin siyasi potansiyeli bizim lehimize, neden böyle bir şey yapalım? Komisyon kuracağız ve üste para almamak tarafıyız. 

Arsa ve bina değerini ayrı ayrı hesaplayacağız. Yapmak istemezseniz zorla yapmayız, kentsel dönüşümü rafa kaldırırız" dedi. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön