19 / 03 / 2024

Keten İnşaat İstanbul'un iki yakasında yeni inşaatlara başlıyor!

Keten İnşaat İstanbul'un iki yakasında yeni inşaatlara başlıyor!

Nişantaşı'nda birçok eski binayı dönüştüren Keten İnşaat, Etiler, Taksim, Cihangir gibi şehrin önemli merkezlerinde yeni inşaatlara başlıyor



Uzun yıllar sektörde faaliyet gösteren ve son dönemlerde kentsel yenileme inşaatlarıyla dikkatleri üzerine çeken Keten İnşaat, bugüne kadar gerçekleştirdi 48 projede 200 milyon liralık yatırıma imza attı. Şirket, yeni yatırımlar için de kolları sıvadı. Nişantaşı'ndan vazgeçmeyen Keten İnşaat, yeni rotasını ise Avrupa yakasında Etiler, Taksim ve Cihangir'e çevirdi. Anadolu yakasında ise Suadiye'den Kızıltoprak'a olan bölgede projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirten Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, 2013 yılı sonuna kadar 900 milyon liralık yatırımı hayata geçirmeye hazırlandıklarını söyledi. 

2 bin konut üretecek

Şehir merkezinde gerçekleştirecekleri yatırımlarla büyümeye devam edeceklerini söyleyen Keten "Üç yıl içinde hayata geçireceğimiz  10 projeyle 2 bin konut üretmeyi ve 370 milyon lira ciro elde etmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde de özgün tasarım ve merkezi lokasyonun ön planda olduğu projelerle büyümeye devam edeceğiz" dedi.   

Beyoğlu Nişantaşı'nı geçti

Konut fiyatları hakkında da görüş bildiren Keten, Beyoğlu'nun fiyat anlamında Nişantaşı'nı geçtiğini, Haliç'in ve Karaköy'ün ise dikkat çekici olduğunu belirti. Sektörde canlanmanın Mart ayı ile birlikte artığına da dikkat çeken Keten, yakın zamanda gerek bankaların kredi verme iştahının gerekse konut alma iştahının artacağını beklediklerini bunun ilk sinyallerinin de verildiğini söyledi.

Rotterdam'da ofis

Dünyanın en önemli mimarlık ofislerinde görev yapan Hollandalı mimar Mark Jouberet ile proje partnerliği yapan Keten İnşaat A.Ş, bu işbirliği sonucunda Rotterdam ve İstanbul'da ofis açacak. Bu proje partnerliği ile projelerinde, mimari  ve kentsel tasarım yönünün yanı sıra ekolojik teknoloji kullanımını da güçlendirecek olan Keten İnşaat A.Ş, Mark Joubert ile birlikte Hollanda  ve Türkiye'de projeler gerçekleştirecek.

Satış sonrası hizmet

Firma olarak yap sat bitsin mantığının kendilerine uygun bir yönetim anlayışı olmadığını da kaydeden Keten, "Bunun için ayrı bir firma kurduk. Keten Yönetim şirketi ile satış sonrasında konut sahiplerine yönetim desteği vermeye devam ediyoruz. Keten Yönetim, projenin temel çalışmalarının başlamasıyla birlikte tüm inşa süreci ve anahtar teslim döneminin ardından da apartman sakinlerine bina yönetimi konusunda uzman bir hizmet sağlıyor" şeklinde konuştu.

İhlamur'da fiyatlar 450 bin dolar

Beşiktaş'ta hayata geçirilen Keten Ihlamur'da yaşam kısa bir süre sonra başlayacak. Normal dairelerin yanısıra hem bahçe dubleksleri, hem de çatı dubleksleri bulunan sitede, çatı dubleksleri brüt 250 metrekare, bahçe dubleksleri brüt 210-190 metrekare, normal kat daireleri brüt 80-  130 m2 arasında değişiyor. Ortak havuz kullanım hakkına sahip olan dairelerin ayrıca çocuk oyun alanı, spor alanı, profesyonel yönetim ve otoparkı da bulunuyor. Toplam 51 daireli butik projede fiyatlar 450 bin dolar ile 550 bin dolar arasında değişiyor. 

EMİNE AÇAR/BUGÜN


Geri Dön