25 / 04 / 2024

Keten İnşaat'tan 15 yeni proje geliyor!

Keten İnşaat'tan 15 yeni proje geliyor!

Keten inşaat aralarında tarihi Mehmet Emin Ağa Yalısı'nın yeniden inşaasının da bulunan 15 yeni projeye daha imzasını atıyor. Yeni projelerin toplam yatırım değeri yaklaşık 400 milyon TL olarak belirtildi..



NİŞANTAŞI'NIN Mimarı' olarak, tanınan Keten İnşaat, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde yeni projelere start veriyor. Projelerin tanıtımına yönelik düzenlenen basın toplantısında konuşan Keten İnşaat Başkanı Ferhat Keten, yeni projelerinin toplam yatırım değerinin yaklaşık 400 milyon TL olduğunu söyledi. 


Nişantaşı, Etiler, Taksim, Cihangir, Beşiktaş, Bomonti ve Kanlıca gibi şehrin önemli merkezlerinde projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirten Keten inşaat,bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle toplam 750 milyon TL'lik değer yaratıldığını hatırlattı. Ferhat Keten, 15 yeni projeyle de, 2013 yılı sonuna kadar 300 birim ve 400 milyon TL'lik yeni gayrimenkul değeri yaratacaklarını söyledi. Öte yandan 1905 yılında Kanlıca'da bir yangınla yok olmuş, tarihi Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı'nı da 110 yıl sonra aslına uygun olarak yeniden inşa edeceklerini söyleyen Keten, sürdürdükleri yenileme çalışmalarına İstanbul'un tarihi dokusunu koruyarak devam edeceklerini de aktardı. İstanbul'un en önemli merkezlerinden olan Cihangir'de de yatırımlara devam edeceklerini belriten Keten şu bilgileri verdi: 2.500 konut üretecek "Cihangir'de toplam 46 daireden oluşan 3 yeni projeye yatırım yaptık. Yıl sonu itibariyle başlayacak Cihangir Panorama, büyüklükleri 70 ila 90 metrekare aralığında 18 daireden oluşuyor. 4 yıl içinde hayata geçireceğimiz 30 projeyle 2 bin 500 konut üretmeyi hedefliyoruz." Fiyatlarda düsüs bekleniyor. SEKTÖRLE ilgili değerlendirmeler yapan Ferhat Keten, kentsel dönüşümle ciddi bir arz patlaması oluştuğuna dikkat çekti. Keten, önümüzdeki dönemlerde sektörde cok fazla mal beklemesinin yaşanabileceğini ifade etti. Ferhat Keten "Kurların ve faiz oranlarının yükselmesi bekleniyor. Piyasada para daralması olabilir. 

Konut fiyatlarında da yüzde 10'lara varan bir gevşeme olacağını düşünüyorum" dedi. 


Star


Geri Dön