28 / 03 / 2024

Ketendere sahilinde 'RO-RO' eylemi!

Ketendere sahilinde 'RO-RO' eylemi!

Bursu Doğayı Çevreyi Kuruma ve Doğa Sporları Demeği (DÜĞADER) üyeleri, Ketendere'de yapılması planlanan Ro-Ro Projesi için sahilde eylem yaptı.




Bursu Doğayı Çevreyi Kuruma ve Doğa Sporları Demeği (DÜĞADER) üyeleri, Ketendere'de yapılması planlanan Ro-Ro Projesi için sahilde eylem yaptı. Kelendere Sûhilt'nde düzenlenen hasın açıklamasına: Mudanya Belediye Başkanı llayri Türkyılırıaz* Kimya Mühendisleri Odası Bıırsa Şubesi Başkanı Ali Uluşahin DOĞADER Başkanı Murul Demir ile Mudanya ve köylerinden çok sayıda vatandaş katıldı Gemliğimiz Nisan ayında Bursa Büyükşehîr Belediye Meelısı'nde yapılması oy çokluğuyla kabul edilen Ketendere'dekı Bursa Liman kompleksi l'rajesi'me karşı çıkan bir grup çevreci, Kelendere Sahil i'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı Ketendere katliamına hayır". 


Doğayı hor giren geleceği zarar görür dövizlerini açan çevreciler slogan alıp tepki gösterdiler. 

Ketendere'nm Estanburun çöplüğü olmayacağını dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Burası Bıırsa'nın ve Madarıya'nın turistik bölgesi, fcnz mücadele etmeye devam edeceğiz Projelerimizi buna göre hazırlıyoruz. Bu bölgede Ro-Ru iskelesi olmayacak. Kelendere İstanbul'un çöplüğü olmayacak. Buna asla izin vermeyeceğiz.  Bu mücadelede sizlerle birlikle olacağıma söz veriyorum" dedi. Kelendere halkından ve Mudanya Belediye Başkanı'ndan onay alınmadığını ifade eden DÜĞADHR Başkanı M mal Demir ise, "Bölgenin belediye başkanından, bölge halkından onay alınmadığı için bu faaliyet yasa dışıdır. Bu proje akıl dışı bir projedir. Gemlik Limanı, Kocaeli Limanı varken yeni bir laman açmaktaki amaç başka çevrelere rant sağlamaktır Bizler hu projeve müsaade etmeyeceğiz" dedi. 


Haber 38


Geri Dön