18 / 04 / 2024

KEV arazisi üzerinde imar değişikliği yapılacak!

KEV arazisi üzerinde imar değişikliği yapılacak!

KEV yönetimi 24 Aralık tarihinde olağanüstü genel kongre kararı aldı. Bahri Yavuz’un tek aday olması beklenen kongrenin hemen ardından tesislerin imar durumu değiştirilecek ve Kocaelispor’un borçları hızla ödenecek



Geçtiğimiz günlerde KEV yönetiminde 8 kişi istifasını sunmuştu. Bugün Seka Park Otel’de gerçekleştirilen basın açıklamasında KEV’in istifa eden başkanı Zeynel Başlak 24 Aralık tarihinde olağanüstü kongre kararı alındığı açıklandı.Kocaelispor’un kurtuluşu için en önemli adım atıldı. Zeynel Başlak’ın başkanlığını yaptığı KEV’de olağanüstü genel kurul kararı alınırken, Seka Park Otel’de gerçekleştirilen toplantıda genel kurul tarihi 24 Aralık olarak duyuruldu. Toplantıda; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, KEV Başkanı Zeynel Başlak ve Kocaelispor Kulüp Başkanı Bahri Yavuz yer aldı.

 

KOCAELİSPOR AYAĞA KALKACAK

Basın açıklamasında konuşan Büyükakın, “Bundan 1 ay kadar önce Kocaelispor ile ilgili önemli bir adım atılmıştı. Kent Konut AŞ. Kocaelispor’a sponsor olmuştu ve Kızılyıldız’a olan borç problemi çözülmüştü. Bu kentin karar alıcıları ve tüm kent uzlaşmacı bir zemin oluşturmuştu. Herkes taşın altına elini koydu. Bugün Kocaelispor tarihi için önemli bir adım atılıyor. Bizim için önemli olan Kocealispor’ın bir değeri olması ve sahip çıkılmasıdır. Kamu kaynaklarının kullanılmasına da özen göstermemiz lazım. Kentteki herkes Kocaelispor bir şey yapmalı dedik. Bu doğru bir uzlaşma noktasıydı. İlk adımı attık şimdi ikinci adımı atıyoruz. Bundan sonra da Kocaelispor her geçen gün daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacak. Kocaelispor büyük kulüplerin arasındaki yerini yine alacak” dedi.

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Başlak ise, 80 üyenin tamamının aday olma hakkının bulunduğunu kaydederek, “Buranın yönetimini genç arkadaşlara vermeliyiz. Büyükşehir Belediyesi daha önce de uzun bir süre Kocaelispor’u sırtlamıştır. Kupalar alınmıştır, şimdi sıra onlardadır. Kocaelispor’un menfaatleri için elimizden geleni yapacağız. Şu andaki yönetimi çok başarılı ve çalışkan görüyorum” dedi. KEV’i büyüterek daha güçlü adımlar atmayı planladıklarını kaydeden Yavuz ise, “Mevcut gayrimenkulün nasıl daha iyi değerlendirileceği noktasında umarım doğru kararlar alacağız. Bundan hem Kocaelispor, hem de kentimiz kazanacak. 200 kişilik bir yurt yapmayı hedefliyoruz. Geliriyle şehrimizin çocuklarına burs verilecek. Gerekli planlama yapıldıktan sonra vakıftaki görevimize son vereceğiz. Zeynel Başkan bugüne kadar yaptıkları yine yola devam edecekler. Bu ateşe kar dayanmaz derler. Bu ateşi biz oluşturduk. Türk futbol tarihinde bir ilk bu. İlk kez bir şehir her noktasıyla bütün oldu. İlk kez halkın gücü bir şeye gerçekten sahip çıktı” dedi.

 

AMACIMIZ KURUMSAL YAPIYI KURMAK

“Kartepe’de bir olimpiyat köyü projesi var” diyen Yavuz, “Şu andaki koşullardan çok daha iyi olan bir tesis çalışması var. Biz KEV tesislerini alalım, sonra da arkamızı dönelim diye gelmedik. Bu kulübü uzun yıllar nasıl kimseye muhtaç olmadan yaşayabilir bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bizim önceliğimiz sportif başarıdan ziyade kurumsal bir yapı oluşturmaktır. Taraftarlarımızı bizi desteklemeye davet ediyorum. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu son değil, başlangıç. Kocaelispor tarihi için önemli bir kırılma noktası. İlk iki taksit ödenmezse yapılandırma bozuluyor. Önümüzdeki hafta yapılacak yardım kampanyasıyla 30 Ocak taksitlerini ödemeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

50 DÖNÜMLÜK SPOR ALANI AÇACAĞIZ

Bir kez daha söz alan Büyükakın ise, “KEV arazisi üzerinde bir imar değişikliği yapılacak. Bu tesislerin spor alanından çıkarılıp imar değerinin arttırılıp Kocaelispor’a can suyu olması için 50 dönümlük bir alanı spor alanı olarak açmak zorundayız. Derinceli hemşerilerimizin bir endişesi olmasın. Orada bir kayıp ortaya çıkmayacak. Eş değer büyüklükte bir arazi Büyükşehir tarafından temin edilip imar planlarına işleyecek. KEV’in elde ettiği kaynak Kocaelispor’un borç yükünden kurtulması için çalışacak Bundan sonra Kocaelispor’a birey olarak da herkes sahip çıkmalı. Kocaelispor ile ilgili önümüzdeki günlerde başlayacak yardım kampanyasında ilk yardımı başkanımız, ondan sonra ben b u kentin insanı olarak kendi cebimden bu yardıma katkı koyacağım. Herkes kendinden bir şey verecek. Hayati olan bu. Herkes kendi bütçesinden destek verecek. Biz her kuruma destek olduğumuz gibi KEV’e de destek oluruz” şeklinde konuştu. 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön