29 / 03 / 2024

KEY listelerinde ismi olmayanlar dikkat!

KEY listelerinde ismi olmayanlar dikkat!

Üçüncü KEY ödemeleri bugün başlıyor. Listede ismi olmayan ne yapacak?



Üçüncü KEY ödemeleri bugün başlıyor. Üçüncü KEY ödemesinden yararlanacak hak sahiplerinin isim ve alacakları tutarlar Resmi Gazete´nin mükerrer sayısında dün yayınlandı.

Ödemeler 3 Eylül tarihine kadar sürecek. Üçüncü KEY listelerinin yayınlanması ile birlikte, yine birçok kişi hayal kırıklığına uğradı. Birçok kişinin ismi listede yer almazken, bazı hak sahiplerinin KEY tutarları da beklediklerinin çok altında çıktı. Bu durum da, vatandaşların tedirgin olmasına yol açtı. Listede ismi olmayan ne yapacak?

o Tasfiye Halindeki Emlak Bankası yetkililerinden edinilen bilgiye göre, üçüncü KEY ödemesinin arından KEY ödeme çalışmaları yine devam edecek.

o Ödemeler, 2011 yılının Mart ayında sona erecek. Bu tarihe kadar üçer aylık dilimler dikkate alındığında en az iki ödeme daha yapılacak.

o Bu çerçevede, üçüncü KEY listesinde ismi olmayan hak sahipleri, çalıştıkları kurumlar ve bağlı bulundukları sosyal güvenlik kuruluşları aracılığı ile, başvurularını tekrarlayabilirler.

o Yine isteyen hak sahipleri dava da açabilir. Ancak dava sonrasında da bir ödeme yapılması için, hak sahibinin belgelerinin tam olması gerekebiliyor.
Star


Geri Dön