19 / 04 / 2024

KEY listesinde ismim var mı?

KEY listesinde ismim var mı?

KEY listesi, yılın belli dönemlerinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından hazırlanıyor. Peki, siz de "KEY listesinde ismim var mı?" diye soruyorsanız işte yanıtı..



KEY listesinde ismim var mı?

KEY listesi, yılın belli dönemlerinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından hazırlanıyor. KEY listesinde sorgulamalar T.C. kimlik numarası ile yapılabiliyor.


Peki, KEY listesinde sorgulama nasıl yapılır? KEY listesinde ismim var mı? KEY listesinde ismim yok, ne yapmalıyım? Diyorsanız hemen yanıtlayalım.


KEY listesinde isminizin olup olmadığını  "http://www.keyodemeleri.com/"  adresinden ulaşabilirsiniz. KEY ödemelerinin ne kadar olduğu ne zaman başlanacağı gibi bilgilere de bu sorgulamadan ulaşılabiliyor.


T.C. Kimlik No ve yabancı kimlik numarası/vergi kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almayan, TCKN ve yabancı kimlik numarası/vergi kimlik numarası bulunmayan hak sahipleri ile Konut Edindirme Yardımı hak sahibi olduğunu veya ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişilerin, öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara (kesintilerini yatıran kurumlara) bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeleri gerekiyor.


KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına T.C.Kimlik Numarasıyla yabancı uyruklu hak sahiplerine ise Yabancı Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası ile yapılıyor.


Kurumlar tarafından T.C. Kimlik No ve Yabancı Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmıyor.


KEY hak sahiplerinden T.C. Ziraat Bankası'nda hesabı ve bu hesabına ilişkin Bankkartı bulunanlar, T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden paralarını alabiliyor.



KEY itiraz dilekçesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön