19 / 04 / 2024

KEY ödemeleri başvuruları nasıl yapılır?

KEY ödemeleri başvuruları nasıl yapılır?

3220 sayılı Kanununun uygulama yönetmeliğine göre, yardıma müstehak kişiler KEY ödemelerinde başvurabiliyor. Peki, KEY ödemeleri başvuruları nasıl yapılır? İşte KEY ödemeleri başvuruları ile ilgili bilgiler...



KEY ödemeleri başvuruları nasıl yapılır?

3220 sayılı Kanununun uygulama yönetmeliğine göre, yardıma müstehak kişiler KEY ödemelerinde başvurabiliyor. Peki, KEY yardımı başvurusu nasıl yapılır?


Yardıma müstehak kişilerden bağımsız konutu bulunmayanlar adına en az 18 ay süre ile bağımsız konutu bulunanlar adına ise en az 36 ay süre ile yardım yapılmış olanlar bazı belgeleri temin ederek T.Emlak Kredi Bankasına başvurabiliyor. 


Key ödemelerinin resmi internet sayfasında KEY ödemeleri hakkında yapılan açıklamada KEY ödemesi başvurularına ilişkin açıklamalara yer veriliyor.


KEY ÖDEMELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bilindiği üzere, KEY hak sahiplerine ilişkin listeler 28/7/2008 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmış olup, söz konusu listelerde isimleri yer almadığı halde yardıma müstahak olduklarını ileri sürenlerin üç aylık başvuru süresi 28/7/2008 tarihinde başlamış ve  28/10/2008  tarihinde sona ermiştir.


İtirazlara ilişkin işlemler ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yerine getirilerek Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankasına bildirilmiştir.


Bu defa, 21/3/2010 tarih ve 27528 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede ilan edilen listede isimleri yer almadığı halde hak sahibi olduğunu ileri sürenler ile isimleri yer almakla birlikte adlarına yapılan ödeme tutarlarının doğru olmadığını ileri sürenlerin konu ile ilgili bilgi alacakları yerler, durumlarına göre farklılık göstermektedir.


Buna göre;

1987-1995 yılları arasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan memurlar, çalışmış olduğu KURUMLARINA,

506 sayılı Kanunun Geçici 20 nci maddesi kapsamında banka, sigorta ve reasürans şirketleri, ticaret odaları, sanayi odaları ve borsalarda çalışan ve sandıklara tabi olan kişiler, ÇALIŞMIŞ OLDUKLARI İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLARA ve SANDIKLARA,


1987-1995 yılları arasında 506 sayılı Kanuna tabi sigortalı olarak çalışanlar,  o tarihlerde çalıştıkları işyerlerinin işlem gördüğü  SOSYAL GÜVENLİK İL/MERKEZ MÜDÜRLÜKLERİNE,


1987-1995 yılları arasında Memur Emeklisi olanlar  ise SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN Milli Müdafaa Cad. No: 24 Bakanlıklar/ANKARA adresinde bulunan KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINA, BAŞVURMALARI HALİNDE KONU İLE İLGİLİ BİLGİ ALABİLECEKLERDİR.


Boşanma durumunda KEY kime verilir?




Geri Dön