20 / 04 / 2024

KEY ödemeleri ne zaman yapılacak?

KEY ödemeleri ne zaman yapılacak?

Yeni KEY listesi 29 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. KEY listesinde T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapılabiliyor. Peki, KEY ödemeleri ne zaman yapılacak? KEY listesinde adı olmayanlar ne yapacak?



KEY ödemeleri ne zaman yapılacak?

KEY hak sahiplerine ilişkin listeler 28/7/2008 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmış olup, söz konusu listelerde isimleri yer almadığı halde yardıma müstahak olduklarını ileri sürenlerin üç aylık başvuru süresi 28/7/2008 tarihinde başlamış ve 28/10/2008 tarihinde sona ermiştir.


İtirazlara ilişkin işlemler ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yerine getirilerek Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankasına bildirilmiştir.


Bu defa, 21/3/2010 tarih ve 27528 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede ilan edilen listede isimleri yer almadığı halde hak sahibi olduğunu ileri sürenler ile isimleri yer almakla birlikte adlarına yapılan ödeme tutarlarının doğru olmadığını ileri sürenlerin konu ile ilgili bilgi alacakları yerler, durumlarına göre farklılık göstermektedir.

Buna göre;


1987-1995 yılları arasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan memurlar, çalışmış olduğu KURUMLARINA,


506 sayılı Kanunun Geçici 20 nci maddesi kapsamında banka, sigorta ve reasürans şirketleri, ticaret odaları, sanayi odaları ve borsalarda çalışan ve sandıklara tabi olan kişiler, ÇALIŞMIŞ OLDUKLARI İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLARA ve SANDIKLARA,


1987-1995 yılları arasında 506 sayılı Kanuna tabi sigortalı olarak çalışanlar, o tarihlerde çalıştıkları işyerlerinin işlem gördüğü SOSYAL GÜVENLİK İL/MERKEZ MÜDÜRLÜKLERİNE,


1987-1995 yılları arasında Memur Emeklisi olanlar ise SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN Milli Müdafaa Cad. No: 24 Bakanlıklar/ANKARA adresinde bulunan KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINA,


başvurmaları halinde konu ile ilgii bilgi alabileceklerdir. Peki, KEY ödemeleri ne zaman yapılacak?


Yeni KEY listesi 29 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. KEY listesinde T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapılabiliyor. KEY yardımının süresi 180 ay olup; Yardımdan yararlanma şartlarını kaybedenlere, yardım yapılması durduruluyor. 


KEY ödemelerini almış, ancak çeşitli sebeplerle iade etmek isteyen hak sahipleri, ödemeyi almış oldukları gün içinde iade etmek istemeleri durumunda ödemeyi almış oldukları Ziraat Bankası şubesine, daha sonraki günlerde iade etmek istemeleri durumunda ise Ziraat Bankası Şubelerine başvurarak iade işlemini gerçekleştirebileceklerdir.


KEY listesinde adı olmayanlar ne yapacak?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön