23 / 04 / 2024

KEY ödemeleri TC kimlik numarası olan 97 bin 78 kişiye yapılacak!

KEY ödemeleri TC kimlik numarası olan 97 bin 78 kişiye yapılacak!

Emlak Konut GYO yetkilisi, listede 503 bin 286 kişi yer aldığını ve toplam 61 milyon 326 bin TL ödenmesi öngörüldüğünü ve sadece TC kimlik numarası olan 97 bin 78 kişiye ödeme yapılacağını açıkladı. Ödemeler, www.keyodemeleri.com'dan sorgulanabiliyor



 

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hak sahipleri listesinin 1. cildi bugünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında ilan edildi. Ödemeler de bugün itibariyle başladı.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından, "5939 Sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ve 7 Ocak 2010 tarihli ve 27455 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ile 5664 Sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanuna 2 Kasım 2011 tarihli ve 28103 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 662 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 73'üncü Maddesi ile Eklenen Hükümlere" göre tespit edilen ve 18 ciltten oluşan hak sahiplerinin alfabetik sırada "m" harfine kadar olanların listesi 1. ciltte yayımlandı.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yetkilisi, listede 503 bin 286 kişi yer aldığını ve toplam 61 milyon 326 bin lira ödenmesi öngörüldüğünü bildirdi. Yetkili, 18 cilt halinde tüm hak sahiplerinin açıklandığını, fakat bunlardan sadece TC kimlik numarası olan 97 bin 78 kişiye ödeme yapılacağını, bu çerçevede TC kimlik numarası olanlara toplam 30 milyon 568 bin lira ödeme yapılacağı kaydetti. Yetkili, TC kimlik numarası sonradan tespit edilen kişilere de ödeme yapılacağını vurguladı.

Ödemeler Ziraat Bankasından

Kanun gereği Tasfiye Halinde T. Emlak Bankası A.Ş. tarafından bildirilen listelerdeki kişiler alacakları KEY tutarlarını bugünden itibaren "www.keyodemeleri.com" internet sitesinde sorgulayabilecek.

KEY ödemeleri, kimlik numarasıyla, yabancı uyruklu hak sahiplerine ise yabancı kimlik numarası/vergi kimlik numarası ile Ziraat Bankasından yapılacak. Bu nedenle KEY hak sahiplerinin Ziraat Bankasında hesabı ve bu hesaba ilişkin "bankkart"ı bulundurmaları, Ziraat Bankası ATM'lerinden paralarını alabilmeleri açısından önemli.

Hak sahibinin ölmüş olması halinde, veraset ilamına istinaden yapılacak ödemelerde yasal mirasçıların tümümün aslen/vekaleten birlikte müracaat etmeleri veya miras ortaklığına temsilci atanması gerekiyor. Bugünden 5 yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazineye irad kaydedilecek.

AA

 


Geri Dön