28 / 03 / 2024

Kheledula 3 Hidroelektrik Santrali imzaları atıldı!

Kheledula 3 Hidroelektrik Santrali imzaları atıldı!

Anadolu Grubu ile Gürcistan Enerji Bakanlığı arasında Kheledula 3 Hidroelektrik Santrali'ne ilişkin yaklaşık 100 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.



Gürcistan Enerji Bakanı Kakha Kaladze imza töreninde, iki ülkenin enerji güvenliği için ortak adımlar attıklarını belirterek, Kheledula 3 santralinin yıllık yaklaşık 232,8  milyon kilovatsaat (kWh) elektrik üretim kapasitesinde olacağını söyledi.


Anadolu Grubu Enerji Sektörü Koordinatörü Tuğban İzzet ise Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ile Kaladze'ye, Anadolu Grubu'na gösterdikleri güven için teşekkür ederek, gelecekte bu güvene dayanarak yatırımlara devam etmek istediklerini kaydetti. 


İzzet, Khedelula 3 dışında Gürcistan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile 2 yeni proje üzerinde daha çalıştıklarını ve yakın gelecekte onları da bakanlığa sunacaklarını belirtti.


Konuşmaların ardından anlaşma Kaladze ve İzzet  tarafından imzalandı. Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan İzzet, "Anadolu Grubu olarak 10 yıldır Gürcistan'a hem içecek hem de enerji sektöründe ciddi yatırımlar yaptık. Gürcistan'da yatırım yapmak isteyen herkese, tecrübelerimizi paylaşarak onlara da yol açmak için hazırız. Türk hükümetinin desteği olmazsa burada yatırım yapmaya cesaret edemezdik. O yüzden Türkiye Hükümetine teşekkür etmek istiyorum. Bu tip yatırımlar Sayın Bakanım Taner Yıldız'ın da ifade ettiği gibi iki ülke arasındaki sınırları kaldırıyor" diye konuştu.



Dünya


Geri Dön