19 / 04 / 2024

Kibar Holding ve Koreli Posco'dan demir çelik fabrikası!

Kibar Holding ve Koreli Posco'dan demir çelik fabrikası!

Kocaeli'nde 350 milyon dolara tesis kuracak olan Koreli Posco yeni bir yatırıma daha hazırlanıyor. Kibar Holding CEO'su Ali Kibar, Koreli ortaklarıyla demir çelik fabrikası kurmak için anlaşma yaptıklarını açıkladı



Dünyanın en büyük çelik üretilerinden Güney Koreli Posco ile 350 milyon dolarlık Türkiye'nin ilk entegre paslanmaz soğuk hadde üretim tesisi için düğmeye basan Kibar Holding, ikinci yatırıma hazırlanıyor. Kibar Holding CEO'su Ali Kibar, Koreli ortakları Posco ile yeni bir demir çelik fabrikası kurmak için çalışma başlattıklarını belirtti. İzmit'te yapılacak tesisin temel atma töreninde konuşan Kibar, Koreli ortakları ile üzerinde çalıştıkları ikinci tesis hakkında ipuçları verdi. "Krom, nikel ve demir cevheri kullanımına gereksinim olan bir tesis olacak. Türkiye'de bu doğal kaynakların olduğu bölgelerden geçen iki güzergahta yoğunlaştık" diyen Kibar, şöyle konuştu: "Bu iki bölgeden birinde altyapıyı geliştiriyoruz. Şu an ev ödevimizi yapıyoruz. Bu tesis demir çelik ve türevlerini üretecek."

PAZARA GÖRE YATIRIM
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katıldığı törende konuşan Posco CEO'su Chung Joon-Yang, üretim kapasitesinin Ortadoğu, Doğu Avrupa, ve eski Sovyet ülkeleri gibi komşu ülkelerin taleplerine yanıt vereceğini kaydetti. Türkiye'de endüstrinin ışık hızı ile yol aldığını ve var olan otomotiv üretiminin İtalya ile Almanya'nın ardından üçüncü olacağını anlatan Chung, "Yatırımlar pazara göre daha da artacak ve kapasitemiz büyüyecek" dedi. Ali Kibar ise pazar koşullarına göre üretim kapasitesinin 600 bin tona çıkabileceğini bildirdi.

CARİ AÇIĞA 100 MİLYON $'LIK KATKI

Temeli atılan yatırımın ithalatı yılda 100 milyon dolar azaltacağını belirten Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "240 milyon dolar her yıl ihracat yapacak. Bu tesis kapasitesinin yüzde 40'ını ihraç etmeyi planlıyor" dedi. Çağlayan, yatırımın 1 milyon tona çıkarılmasının iyi olacağını söyledi.

1000 KİŞİYE İSTİHDAM

Posco ile Kibar Holding ortaklığıyla yassı paslanmaz çelik soğuh hadde tesisi yatırımın temeli dün Kocaeli'nde atıldı. 350 milyon dolara mal olacak tesis, Mayıs 2013'te üretime geçecek. Bin kişiye istihdam sağlayacak tesis ilk etapta yıllık 200 bin tonluk üretim kapasitesine sahip olacak.

YERLİ OTO RAPORU BUGÜN SUNULUYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TÜSİAD Genel Kurulu'nda gündeme getirdiği yerli otomobil için rapor tamamlandı. Otomotiv Sanayii Derneği'nin hazırladığı rapor bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e sunulacak.
Sabah


Geri Dön