16 / 04 / 2024

Kıbrıs Onkoloji Hastanesi Ağustos sonu açılacak!

Kıbrıs Onkoloji Hastanesi Ağustos sonu açılacak!

Kıbrıs Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kampüsü içerisinde inşa edilen ancak henüz hizmete girmeyen Onkoloji Hastanesi’nin Radyasyon Onkoloji Birimi’nin hizmete açıldı. Hastanenin tamamının ise Ağustos sonu gibi açılacağı belirtildi.




Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, göreve gelişinin 100’üncü günü dolayısıyla, Bakanlık Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran ve bakanlık yetkililerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında, bu süre içerisinde yaptığı icraatları basın toplantısıyla anlattı. 


“RADYASYON ONKOLOJİ BİRİMİ HİZMETE GİRDİ” 


Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kampüsü içerisinde inşa edilen ancak henüz hizmete girmeyen Onkoloji Hastanesi’nin Radyasyon Onkoloji Birimi’nin hizmete açıldığını dile getiren Sucuoğlu, Onkoloji Hastanesi’nin bu Ağustos ayının son haftası açılmasının planlandığını dile getirdi. 


“HASTA ODALARININ YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI” 


Hasta odalarını yenileme çalışmalarına başladığını ifade eden Sucuoğlu, acil servislerin yenilenmesi için de çalışmaların başlatıldığını belirtti, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin klima sisteminin yenilendiğini aktardı. Sucuoğlu basın toplantısında, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde 10 yıldan beri sorun teşkil eden tarihi geçmiş ilaçların, bu amaçla oluşturulan kurul tarafından 14 Temmuz’da imha edildiğini kaydetti. 


“İLAÇ TEMİNİ VE İNSÜLİN REÇETESİ YAZILMASINDA KOLAYLIK SAĞLANDI” 


Hastaların ilaç temini ve insülin reçetelerinin yazılmasına kolaylıklar sağlandığını anlatan Sucuoğlu, şunları kaydetti: “Kronik hastalıkları olan ve sürekli ilaç kullanmak durumunda olan vatandaşların ilaç teminini rahatlatmak amacıyla 6 aylık ilaçlarını tek reçeteyle almaları sağlandı. Hastalara tek reçeteyle 2 aylık ilaçları verilecek; geri kalan 4 aylık ilaçlar ikişer ay arayla reçete yazdırılmadan direkt olarak hastane eczanesinden verilebilecek. Diyabetli hastaların daha iyi hizmet almaları ve hastane koridorlarında reçete yazdırmak için uzun kuyruklarda beklemelerinin önüne geçilmesi amacıyla, Serbest Çalışan Hekimlerin de insülin reçetesi yazmalarına ve insülin ilaçlarının bakanlığımıza bağlı hastane eczanelerden temin edilmesine imkan sağlandı” 


“ORGAN BAĞIŞI BİRİMİ OLUŞTURULDU” 


Organ bağışçıları için kimlik oluşturmak üzere gerekli çalışmalar başlatıldığını dile getiren Sucuoğlu, Organ Bağışı Birimi oluşturulduğunu ve Organ Bağışı Otomasyon Projesi hazırlandığını belirtti. 


“YENİ TRAFO İÇİN İHALEYE ÇIKILDI” 


Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde son 15 yıldır trafo sorunlarının yarattığı düşük voltaj dolayısıyla klima ve elektrikli aletlerin randımanlı çalışmadığını anlatan Sucuoğlu, bu sorunu ortadan kaldırmak adına yeni trafo için ihaleye çıkıldığını dile getirdi. 


“GIDA DENETİMİ HIZLANDIRILDI” 


Sucuoğlu, belediyelerin gıda güvenliği denetim ekiplerine, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi gıda mühendisleri tarafından ‘Gıda Güvenliği Eğitim Seminerleri’ verilmeye başlandığını dile getirdi. 


“SGK’LI HASTA KABULÜNE BAŞLANMASI İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR” 


Türkiye’nin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile imzalanan protokol doğrultusunda SGK’lı hasta kabulüne başlanabilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını anlatan Sucuoğlu, otomasyon sisteminde yapılacak düzenlemeler konusunda ilgili firmayla görüşüldüğünü belirtti. Sucuoğlu, Kamu-Net’le de gerekli çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti. 


“YDÜ HASTANESİ İLE PROTOKOLLLER İMZALANDI” 


Faiz Sucuoğlu, Sağlık Kurulu tarafından Türkiye’ye sevk edilen hasta ve refakatçilerin karşı karşıya kaldıkları maddi ve ulaşım sıkıntılarının aşılması için YDÜ Hastanesi ile Pet-CT Protokolü imzalandığını dile getirdi. Sucuoğlu, bakanlığa bağlı Onkoloji Hastanesi tam olarak faaliyete geçene kadar, kemoterapi tedavilerinin, kişinin talep etmesi halinde, sadece ilaçların bakanlık tarafından temin edileceği şekilde YDÜ Hastanesi’nde yapılabilmesi için Kemoterapi Protokolü ve Genel Teşhis ve Tedavi Hizmetleri Protokolü imzalandığını kaydetti. 


“ÇOCUK PSİKİYATRİSİ POLİKLİNİĞİ AÇILDI” 


Faiz Sucuoğlu, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde, çocuk hastalara daha iyi hizmet verilmesi amacıyla Çocuk Psikiyatrisi Polikliniği açıldığını dile getirdi. 


“DOKTOR VE HEMŞİRE İHTİYACI KISMEN GİDERİLDİ” 


Sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi için hekim eksikliklerinin tespit edilerek, T.C. Sağlık Bakanlığı yardımıyla 8 uzman hekimin geçici süreyle KKTC’de görevlendirildiğini anlatan Sucuoğlu, KKTC özel hastanelerinden farklı uzmanlık dallarından 4 uzman hekimden hizmet alımı yapıldığını belirtti. 


“YENİ HASTANELER YAPILACAK” 


Lefkoşa’da inşa edilecek yeni devlet hastanesinin arazisinin tam olarak bakanlık kontrol ve yönetimine girdiğini dile getiren Sucuoğlu, bu hastane için Türkiye Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde, yerinde tespit ve inceleme yapıldığını ve proje hakkında çalışmaların başlatıldığını ifade etti. Yeni yapılacak Güzelyurt hastanesinin zemin etüdünün tamamlandığını ve hudut ölçümlerinin yapıldığını anlatan Sucuoğlu, Planlama ve İnşaat Dairesi’nce projelerin tamamlanmasından sonra 2016 yılı sonu itibariyle ihaleye çıkılması ve temel atılmasının hedeflendiğini kaydetti. 


“ADA HOSPİTAL MAHKEME SÜRECİ SONUNA KADAR KAPATILDI” 


Faiz Sucuoğlu, Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu kararıyla yasa dışı kürtaj olayları nedeniyle kapatılan Ada Hospital’in, mahkeme süresi tamamlanıncaya kadar kapalı kalacağını belirtti. Sucuoğlu, İnsan Hücre, Doku, Organ Nakli ve Tüp Bebek Merkezleri Denetleme Kurulu oluşturulduğunu ve denetlemelerin planlandığını kaydetti. 


“TEMEL GIDA ANALİZLERİ YAPILMAYA BAŞLANDI” 


Pestisit Kalıntı Analizleri Şubesi’nde süt, zeytinyağı ve bal numunelerinde pestisit kalıntısı analizlerinde kullanılacak GPC cihazının devreye konulduğunu kaydeden Sucuoğlu, Adli Kimya Fen Şubesi’nde vücut sıvılarında çalışılan uyuşturucu parametrelerinin de arttırıldığını söyledi. 


İKİNCİ 100 GÜNDE HEDEFLENENLER... 


Sağlık Bakanı Sucuoğlu, 2’inci 100 günde gerçekleştirilmesi hedeflenen işleri ise şöyle sıraladı: “Geçitkale, Çamlıbel, Sağlık ocakları ile Trenyolu Polikliniği’ne jeneratör alımı; Onkoloji Hastanesi’ne köprü yapımı; Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi mevcut park yerlerinin (hastane önü, yeni onkoloji binası tarafı) yeniden düzenlenmesi; Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi içerisinden geçen derenin düzenlenmesi; Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne 3 yeni acil asansör yapılması; Lefke Cengiz Topel Hastanesi tadilatı ve çevre düzenlemesi; tüm sağlık ocakları bakım ve tamiratı; tam randevu sisteminin daha etkin çalıştırılması; Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi çevre düzenlemesi; Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tadilatı ve çevre düzenlemesinin yapılması; tüm hastane ve sağlık ocaklarında tam otomasyona geçilmesi; Bafra Turizm Bölgesi ve çevresine hitap eden Yeni Sağlık Merkezi’yle ilgili ihaleye çıkılması; Girne Eski Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı ve özel sektör işbirliğinde tadil edilerek kullanılması; Trenyolu Polikliniği’nde eksik branşların tamamlanması ve 3.30 – 23.00 saatleri arasında görevli doktorların hizmet vermeye başlaması; Trenyolu Polikliniğinde 112 Hızır Servis oluşturulması”. 




Star Kıbrıs


Geri Dön