28 / 03 / 2024

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nden iki konferans!

 Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nden iki konferans!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, " Ülkesel Fizik Plan " ile " Lefkoşa " konularında iki ayrı konferans düzenliyor. Konferanslar bugün ve perşembe günü birlik lokalinde gerçekleşecek.




 Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, "Ülkesel Fizik Plan" ile "Lefkoşa" konularında iki ayrı konferans düzenliyor. Konferanslar bugün ve perşembe günü birlik lokalinde gerçekleşecek. 

Ülkesel Fizik Planın tartışılacağı ilk konferans yarın saat 11.00'de; Lefkoşanın Suriçi bölgesinin gelişimiyle ilgili çalışmaların ve yeni fikirlerin tartışılacağı "Lefkoşa için duyarlılık" temalı ikinci konferans ise perşembe günü saat 09.30'da birlik lokalindeki konferans salonunda yer alacak. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer'in açıklamasına göre, Ülkesel Fizik Plan ile ilgili konferansta Şehir Planlama Dairesi eski Müdürlerinden, şehir plancısı Asilkan Berkut konuşmacı olacak. 

Konferansa belediye görevlileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ile akademisyenler davet edildi. 

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer'in açıklamasına göre, birlik bir süredir Güney Kıbrıs'taki Kıbrıs İnşaat Müteahhitleri Birlikleri Federasyonu ile Lefkoşanın imarı ve ara bölgenin kazanılması konularında görüşmeler yapıyor. 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yetkilileri konuşmacı olacağı perşembe günkü ikinci konferansta, bugüne kadar Lefkoşa Suriçi ve ara bölgeyle ilgili olarak iki belediye tarafından geliştirilen düşünceler ve Doğu Akdeniz Üniversitesinde (DAÜ) bu amaçla oluşturulan çalışma grubunun görüşleri paylaşılacak. 

Konferansta DAÜ çalışma gurubu da bir sunum yapacak. Konferansa çeşitli ekonomik örgütlerin temsilcileri de davet edilirken, arzu eden örgüt temsilcilerine konuşma olanağı sağlanacağı belirtildi. 



Detay Gazetesi



Geri Dön