29 / 03 / 2024

Kıbrıs'ta 300'e yakın kaçak emlakçı var!

Kıbrıs'ta 300'e yakın kaçak emlakçı var!

Kıbrıs'ta 300'e yakın kaçak emlakçı olduğunu belirten Hasan Sungur ülkede emlak sektörünün sorunlarının nasıl çözüleceği yönünde kapsamlı bir çalışmanın sonuna geldiklerini ifade etti.



Kıbrıs emlak sektörünün başı kayıt dışı emlakçılarla dertte. Uzun süredir tartışılan konu, bu kez maliye bakanlığına taşındı. Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur ve Yönetim Kurulu üyeleri, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaret etti.


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ülkede emlak sektörünün sorunlarının nasıl çözüleceği yönünde kapsamlı bir çalışmanın sonuna geldiklerini ifade ederek sözlerine başlayan K.T. Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, yaklaşık iki hafta içerisinde hazırladıkları raporu Bakan Denktaş’a da sunacaklarını ifade etti


Ülkede meslek sigortası bulunmayan ve vergi ödemeyen 300’e yakın kaçak emlakçı olduğuna dikkati çeken Sungur, “Alo Kaçak Emlak” servisinin oluşturulmasıyla sorunun çözümleneceğine inanç belirtti.


Kıbrıs müzakere sürecinde emlak konusunda da çok ciddi çıkmazlar ve tehlikeler olduğunu ileri süren Sungur, özellikle Rumların malına geri dönecek olması gibi bir mutabakatın sağlanmış olmasının insanları endişelendirdiğini dile getirdi.


“Aldığımız bilgilerle, okuduklarımız tam örtüşmüyor. En azından sektörü ilgilendiren konularda mutabakat sağlanmadan önce bizlerden bilgi alınmasını talep ediyoruz” diyen K.T. Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, Cumhurbaşkanı, müzakere heyeti ve hükümetin konunun üzerinde ciddiyetle durması gerektiğine işaret etti.


DENKTAŞ


Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da konuşmasında, Rum tarafının açtığı davaların Türk tarafınca yakın takibe alınması ve artık karşı davalar da açma konusunda daha aktif olunması gerektiğini belirtti.


Çalıştırılmayan Emlakçılar Yasası’nı yeniden ele alarak çalışır hale getirmek gerektiğini belirten Denktaş, yasal izne sahip emlakçıların bu mesleği sürdürmesinin halen yaşanmakta olan birçok sorunu ortadan kaldıracağının altını çizdi.


Ekonomi Kıbrıs Dergisi


Geri Dön