18 / 04 / 2024

Kıbrıs'taki AVM tam bir barış projesi olacak!

Kıbrıs'taki AVM tam bir barış projesi olacak!

Levent Eyüboğlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da gelecek yıl inşaatına başlamayı planladıkları 150 milyon dolarlık AVM projesinin tam bir barış projesi olacağını söyledi



Turkmall'un Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da gelecek yıl inşaatına başlamayı planladıkları 150 milyon dolarlık AVM projesinin köstek olunmadığı takdirde tam bir barış projesi olacağını söyledi. AVM'nin yarı açık yarı kapalı olmasının planladıklarını kaydeden Eyüboğlu, "Hem güney hem de Kuzey Kıbrıs'tan markaların kiracı olacağı bir AVM olması açısından önemli" dedi. Kıta Afrika'sında 7-8 ülkeyle görüşme halinde olduklarını dile getiren Eyüboğlu, son olarak Kuveytli bir grup ile Mısır'da bir AVM projesi yapmak üzere olduklarını dile getirdi.
Sabah

Basında yer alan diğer haberler

Turkmall yavru vatana uzandı

Son 6 ayda 10’un üzerinde yeni projenin anlaşmasını yapan Turkmall, Kuzey Kıbrıs’ın ilk alışveriş merkezini açmak için kolları sıvadı. Şu anda adını açıklamadığı bir yatırımcı grubu ile Lefkoşa’da AVM yapmak üzere anlaşma yaptıklarını belirten Turkmall CEO’su Levent Eyüboğlu, bu projenin bir ‘barış projesi’ olacağına dikkat çekti. Eyüboğlu, "Güney ve Kuzey’i biraraya getireceğiz. Proje için çok titiz çalıştık, tapulara bile çok dikkat ettik. 150 milyon dolara malolacak projede Türk markaları da yeralacak" dedi.

‘Kapımızı çalan çok’
Yılsonuna kadar 7-8 projenin imzasını daha atmaya hazırlandıklarını belirten Levent Eyüboğlu, "Turkmall’un sadece gelecek yıl 10 şantiyesi olacak. Bu yıl ekip olarak daha hızlı büyüdük. Bunu sindirmeye çalışıyoruz. Ancak yatırımcıların da iştahı arttı. Piyasalar hızlandı, projeler birbiri ardına geliştiriliyor. Bu aralar kapımızı çalan çok" dedi. 2011 yılında Çin ve Gürcistan’da olmak üzere 2 büyük projenin açılışını yapacaklarını kaydeden Levent Eyüboğlu, "Gürcistan’da 4 arazi daha aldık. Libya’da şu anda devam eden 2 tane inşaatımız var. Mısır’da önümüzdeki günlerde bir grupla yeni bir projenin sözleşmesini imzalayacağız. Yurtiçinde de önemli işbirlikleri gündemde. Torunlar Grubu’yla Samsun’da alışveriş merkezi, Söke’de ise outlet projemiz var. Yapmakta olduğumuz projelerin toplam değeri 3 milyar dolar" diye konuştu.
Radikal/Sevgi Sayar Başaran

Yurtdışına açılan Turkmall, Kıbrıs'a AVM ile barışa katkı yapacak
  
Türkiye'den sonra yurtdışına açılan Turkmall, Kıbrıs'ta yapacağı alışveriş merkezine dünyaca ünlü markaları getirecek. CEO Eyüpoğlu, 'Biz de Kıbrıs'ta barışa katkı sunacağız' dedi

TÜRKİYE'DE yaptığı alışveriş merkezleriyle tanınan Turkmall, rotasını yurtdışına çevirdi. Çevre ülkelerde çok sayıda alışveriş merkezi projesi yürüten Turkmall'un gündeminde olan ülkelerden biri de KKTC. Kıbrıs'ta alışveriş merkezi kurmak için çalışmaları başlattıklarını ve araziyi bulduklarını söyleyen Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, 'Kuzey Kıbrıs'ta uzun bir inceleme döneminin ardından alışveriş merkezinin yapılacağı sorunsuz bir arazi buldu. Yakında Lefkoşa'da inşaata başlayacağız ve dünya markalarını getireceğiz' dedi. Kuzey Kıbrıs'ın tanınmaması nedeniyle birçok markanın bu ülkede olmadığını belirten Eyüpoğlu, 'Bazılarının temsilciliği Güney Kıbrıs'taki firmalarda. Kuzey'in bunları kullanmasına izin vermiyorlar. Ancak biz, hem bu firmalarla görüşeceğiz hem de başka firmaları götüreceğiz. Bu Kıbrıs için bir barış projesi olacak' değerlendirmesini yaptı.Sırada Çin, Mısır ve Libya var. Yurtdışında da hızlı büyüyeceklerini söyleyen Eyüpoğlu, 'Gürcistan'da 3, Libya'nın başkenti Trablus'da 2, Kahire, Şam, Rusya'da birer ve Çin'de iki AVM projelerine başladık'  dedi.

TOKİ'den 261 arsa satışı

TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 26 ildeki 261 adet arsayı, Eskidji Müzayedecilik'in 26 Ekim'de yapacağı müzayedeyle satışa çıkaracak. Müzayedeye katılmak isteyenler için  TOKİ  yüzde 12 peşinat ile 60 aya varan vadeler uygulayacak. KDV'den muaf olan satışlarda 6 aylık dönemler halinde ÜFE'ye göre vade farkı uygulanacak. Açılış fiyatı 1 milyona liraya kadar olan arsalarda 5 bin liralık, 1 milyon liranın üzerindeki arsalar için 100 bin liralık teminat yatırılması şart.
Akşam

 

 


Geri Dön