25 / 04 / 2024

Kibritçi Kız Müzikali Zorlu Center PSM'de sahneleniyor!

Kibritçi Kız Müzikali Zorlu Center PSM'de sahneleniyor!

2003 yılından bu yana Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 500 bin çocuğu tiyatroyla buluşturan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, bu sezon yeni oyunu “Kibritçi Kız Müzikali” ile Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’ne konuk oluyor...



Zorlu Çocuk Tiyatrosu, çocuklara tiyatroyu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi olarak Mehmet Zorlu Vakfı tarafından kuruldu. Kurulduğu 2003 yılından bu yana Türkiye’nin pek çok kentini ziyaret eden Zorlu Çocuk Tiyatrosu, bu sezon “Kibritçi Kız Müzikali”ni İstanbul’un 700 kişi kapasiteli yeni performans sanatları merkezi Zorlu Center PSM’de sahneye koyuyor.

 

“Kibritçi Kız Müzikali”, tiyatro oyun yazarı ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Erkek tarafından,  Hans Christian Andersen’in ünlü masalından sahneye uyarlandı. Hasan Erkek’in aynı zamanda yönetmenliğini de üstlendiği oyun 5 yaş ve üzeri izleyicilere sesleniyor.

 

Okul öncesi çocukların öğreniminde dramanın etkin rolü üzerine pek çok kitabı bulunan Serap Erdoğan’ın pedagojik danışmanlığını yaptığı “Kibritçi Kız Müzikali”ndeki dans koreografileri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Modern Dans Ana Sanat Dalı ve Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Aydın Teker’e, müzikleri ise Nedim Yıldız’a ait. 

 

Müzikalin sahne ve ışık tasarımını, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda uzun yıllar çalışan Nurullah Tuncer, kostüm tasarımını da 2010 Afife Jale ‘En Başarılı Kostüm Tasarımcısı’ ödüllünü alan Şirin Dağtekin Yenen gerçekleştirdi. 

 

Sokaklarda akordeon çalıp şarkı söyleyerek kibrit satan bir kızın hikâyesini anlatan müzikal, yaşama sevinci, dostluk ve dayanışmayı teatral bir dille minik izleyicilere aktarıyor. Müzik, dans, mim, jonklörlük ve resim sanatlarını bir arada sunan müzikal, aynı zamanda sokak çocukları konusunda farkındalık yaratmayı da hedefliyor. Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Kibritçi Kız Müzikali’ni alışılmışın dışında mutlu bir son ile bitirerek, izleyicilere farklı bir sahne uyarlaması sunuyor.

“Kibritçi Kız Müzikali”, 2013 yılı içinde 1, 7, 8, 14 ve 15 Aralık tarihlerinde Zorlu Center PSM’de ücretsiz sahnelenecek.

 

Zorlu Çocuk Tiyatrosu Hakkında:

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Mehmet Zorlu Vakfı’nın eğitimden, kültür sanat ve spora kadar birçok alanda gençlerin ve çocukların gelişimini destekleyen çalışmalar kapsamındaki faaliyetlerinden birisi olarak 2003 yılında kuruldu. Zorlu Çocuk Tiyatrosu, bugüne kadar Müziğin Kalbi, Burun, Karagöz, Cadılar ve Hint Fakiri, Kurşun Askerin Utancı, Kediler ve Fareler Mutfağı, Oz Büyücüsü, Bremen Mızıkacıları, Kurbağa Prens oyunları ve Çirkin Ördek Yavrusu Müzikali’ni çocuklarla buluşturdu. Bu sezon Kibritçi Kız Müzikali’ni sahneye koyan topluluk, bu sene de Anadolu turnesini Kurbağa Prens oyunu ile yapıyor.

 

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Çirkin Ördek Yavrusu ve Kurbağa Prens oyunları ile 2011-2012 sezonunda iki farklı yarışmada beş farklı ödülün sahibi oldu. Kurbağa Prens Oyunu, Assitej ve Sahne Dergisi İşbirliği ile verilen Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Ödülleri kapsamında  “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerinin sahibi olurken, Çirkin Ördek Yavrusu Müzikali ise XII. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde “Çocuk Oyunları” kategorisinde müzisyen ve yazar alanında özel ödüle layık görüldü.

 

Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun sezon boyunca sergileyeceği oyunlar hakkında detaylı bilgilere www.zorlucocuktiyatrosu.com ve www.facebook.com/zorlucocuktiyatrosu adreslerinden ulaşılabiliyor.



Geri Dön