24 / 04 / 2024

Kiler, Ağaoğlu, Sanko, Varlıbaş ve Boydak Holding seçim vaatlerine tepkili!

Kiler, Ağaoğlu, Sanko, Varlıbaş ve Boydak Holding seçim vaatlerine tepkili!

Muhalefet partilerinin seçim vaatleri için "Neyse ki piyasalar ciddiye almıyor" diyen Başbakan'a iş dünyasından destek geldi. Sanko Holding, Varlıbaş Holding, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Kiler Holding ve Boydak Holding bu duruma tepki gösterdi...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün seçim vaatleri ile ilgili "Muhalefet partilerinin bir kısmı, siyaset tarihimizin belki de en popülist söylemleriyle, en olmayacak vaatleriyle ortaya çıkmış durumdalar. Neyse ki bu vaatler, bu söylemler para piyasalarında dikkate alınmıyor" sözlerine iş dünyasından da destek geldi. İş dünyasının önde gelen isimleri halka verilen vaatlerin ağırlıklı olarak yanıltmaya yönelik olduğunu dile getirirken ayrıca vaatlerin uygulanması için gereken kaynağın da net bir şekilde açıklanması gerektiğini düşünüyor. Vaatlere göre karar alınmadığını belirten iş dünyası temsilcileri ayrıca 'Ne verirsen beş fazlası' söyleminin de artık bırakılması gerektiğini düşünüyor.

ABDÜLKADİR KONUKOĞLU - Sanko Holding
Vaatlere göre rota değişmiyor
BUNDAN önceki dönemde hükümet seçim politikası yapmadı, yine yapmıyor. Gerçekçi politikalarla meydanlarda. Artık verilen vaatlere göre rotamızı değiştirmiyoruz.

SÜLEYMAN VARLIBAŞ Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Vaatler halkı yanıltmaya yönelik
SİYASETTE başka partinin vaadini ben üstüne daha fazla veriyorum diye söyleyen bir zihniyet var. Bir parti seçim beyannamesini açıklıyor . Diğer parti de onun üzerine bir şeyler koyup "Onlar 1 veriyorsa ben1.5 veriyorum" gibi bir mantıkla hareket etmemeli. Ben bunları halkı yanıltmaya yönelik vaatler olarak görüyorum.

ALİ AĞAOĞLU- Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı
Daha gerçekçi olmalı
SEÇİM dönemlerinde bu tarz vaatler verilir. Bu siyasetin doğasında var. Ancak bu vaattlerin ne kadarının gerçekleştirilebilir olduğu çok önemli. Siyasetçiler daha olumlu olmak adına bazı vaatlerde bulunabiliyor son günlerde. Bunların daha gerçekçi olmasını tercih ederiz. Her vaat yerine getirilemez tabii, ancak vaatlerin yüzde 60'ı bile yerine getirilse etkileri ekonomide hissedilir.

ÜMİT KİLER - Kiler Holding Yönetim Kurulu Üyesi
Bitlis'e de denizi getireceklerdi
TÜRKİYE ne çektiyse ucuz ve popülist politikalardan çekti. Çocukluğumda memleketim Bitlis'te okurken seçimlerde Bitlis'e deniz getireceğini, iki dağ arasına köprü ve teleferik kuracağını söyleyenler bile oldu. Hl altı boş vaatler dolaşıyor seçim meydanlarında. Bugün Allah'tan kimse bu ayağı yere basmayan seçim vaatlerini dikkate almıyor. Partilerin gerçekçi, yapılabilir, doğru vaatlerde meydanlara çıkması gerekiyor. Piyasalar elimizdeki kuş ve bu kuşu ürkütmemek gerekiyor. Siyasiler 3 düşünüp 1 söylesin ki herkes bundan fayda görsün.

MUSTAFA BOYDAK Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Kaynaklar net olarak açıklanmalı
İş dünyası olarak tutarlı vaatler istiyoruz. En önemli mesele bugün ekonomyi büyütmek. Biz biliyoruz ki seçim sonrası siyasiler asıl gündemleri olan ekonomiyi yeniden ana gündem maddesi yapacak. Bu dikkate alındığında daha gerçekçi, altı dolu, kaynakları net açıklanabilen vaatler verilirse daha ikna edici olacağını düşünüyorum.
Sabah


Geri Dön