25 / 04 / 2024

Kiler, altın ve çekpara vererek krizin etkisini kıracak

Kiler, altın ve çekpara vererek krizin etkisini kıracak

Kiler mağazalarında 18 Temmuz-11 Eylül arasında geçerli olacak kampanya boyunca tüketicilere 50 bin adet çeyrek altın ve 30 bin adet çekpara verilecek



Kiler Holding Perakende Grubu, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği tüketici kampanyasıyla hem tüketicilerini ödüllendirmeyi hem de perakende sektörüne hareket kazandırmayı amaçlıyor. "Kiler'de Altın Günler" adını taşıyan kampanya 18 Temuz-11 Eylül tarihleri arasında 56 gün süreyle geçerli olacak. Kampanya süresince toplam bin TL tutarında alışveriş yapan herkese bir çeyrek altın ya da 100 TL tutarında çekpara verilecek. Ayrıca toplam 750 TL'lik alışveriş yapan herkese 75 TL değerinde çekpara ve yine toplam 500 TL tutarında alışveriş yapan herkese 50 TL'lik çek para verilecek. Bir önceki kampanya döneminde cirosunu yüzde 17 arttıran Kiler mağazaları, bu kampanyayla da yüzde 15'lik ciro artışı hedefliyor.

KÂRLILIK AZALDI
Kiler Eyüp Mağazası'nda kampanyanın tanıtımında konuşan Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, ekonomik krizin tüm perakende sektörünü etkilediğini ifade ederek, Kiler'in de krizden etkilendiğini, art arda yaptıkları kampanyalarla bu krizin etkilerini hafifletmeyi amaçladıklarını söyledi. Kiler, "2008-2009 yılını çok fazla para kazanma yılı olarak da görmüyoruz. Bu dönemde yüzde 1-2 karlılıkla idare edeceğiz" dedi.

- 2008 cirosu 700 milyon TL.
- 25 ilde 161 mağazası bulunuyor.
- Yıl sonunda 200 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.
- Toplam 4 bin 514 kişi çalışıyor.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kiler, 56 gün içinde 50 bin altın dağıtacak

Kiler Grubu, 18 Temmuz - 11 Eylül arasında 500 TL alışverişe 50 TL çekpara, 750 TL alışverişe 75 TL çekpara, 1000 TL alışverişe ise çeyrek altın verecek

Kiler Grubu, alışverişte `altın günler' kampanyası başlatıyor. Kiler mağazalarında 18 Temmuz - 11 Eylül arası geçerli olacak kampanya süresince 50 bin adet çeyrek altın ve 30 bin adet de hediye çeki dağıtılacak.
Kampanyanın geçerli olduğu 56 gün boyunca Kiler, 500 TL'lik alışveriş yapanlara 50 TL çekpara, 750 TL'lik alışverişe 75 TL çekpara, 1000 TL'lik alışverişe ulaşanlara ise çeyrek altın, isterlerse de 100 TL'lik çekpara hediye edecek. Hediyeler için 6 milyon TL harcayacak olan Kiler, kampanya ile yüzde 15 ciro artışı hedefliyor.
Kampanyaların kâr amaçlı olmadığını söyleyen Kiler Holding Perakende Grubu Başkanı Nihat Özdemir, "2008-2009'u kâr etme yılı olarak görmüyoruz. Taşın altına elimizi değil, kafamızı koyduk" ifadelerini kullanırken, "56 gün sürecek kampanya ile her eve bir altın girecek" dedi.
Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler de, "Geçtiğimiz ekim-kasım ayından itibaren diğer sektörlerle beraber perakende sektörünü de etkileyen bir krizden Kiler'in etkilenmediğini söylemek doğru olmaz. Biz kampanyalarımızla bu etkiyi en aza indirmeye çalışıyoruz" dedi.

İki yeni mağaza geliyor
Küresel krizin insanların tüketim alışkanlıklarını değiştirdiğine dikkat çeken Kiler, tüketicilerin düzenli olarak indirim ve kampanya istediğini bildirdi. Kiler, "Bu süreçte kârlılık, ciro ve mağaza sayısına yönelik beklentileri karşılamayan firmaların hızla eridiğini gördük" diye konuştu.
"Bu anlamda dersimize iyi çalıştığımıza inanıyorum" diyen Kiler, "Hijyen, fiyat, kalite, müşteri servisi konularında mağazalarımızı her sabah açtığımızda 5 bine yakın çalışanımızla müşterilerimize karşı sınav veriyoruz" dedi.
2009 için 4 kampanya hazırladıklarını söyleyen Kiler, Saray ve Çorlu'da iki yeni mağaza açacaklarını da bildirdi.
Milliyet

2009, ayakta kalma yılı olacak 
 
Kiler Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler (solda), Perakende Grubu Genel Müdürü Nihat Özdemir ile birlikte düzenlediği toplantıda, 18 Temmuz-11 Eylül tarihleri arasındaki kampanyanın tüm Kiler mağazalarında geçerli olacağını söyledi.
Global kriz, insanların alışveriş alışkanlıklarını, ihtiyaç ve beklentilerini değiştirdi. Tüketici artık daha fazla kampanya, indi-rim istiyor. Gazetelerde çıkan market zincirlerinin kampanya reklamları daha dikkatle takip ediliyor. Kiler mağa-zaları, 56 gün sürecek yeni bir kampanya ile müşterilerine 50 bin çeyrek altın ve 30 bin harcama çeki verecek. 
 
Ekonomik krizin etkisiyle tüketicilerin harcamaları kısması, perakende sektörünün daralmasına sebep oldu. Bu dönemde ayakta kalmak için perakende şirketleri çeşitli yollara başvuruyor. Kiler Hipermarketleri de zor dönemi atlatmak ve müşteri kaybetmemek için çek ve altın kampanyası başlattı. Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, kampanyanın tanıtım toplantısında 2009 yılı perakende sektörünü değerlendirdi. Ekonomik krizin tüm perakende sektörünü etkilediğini ifade eden Kiler, kendi marketlerinin satışlarında da krizin etkisinin olduğunu belirtti. Ümit Kiler, art arda yaptıkları kampanyalarla krizin etkilerini hissetmemeye gayret ettiklerine işaret etti. Bu dönemi kol kola girerek atlatacaklarını ifade eden Kiler, "2008-2009 yılını çok fazla para kazanma yılı olarak da görmüyoruz. 2009 yılını mevcut müşterilerimizi koruma, altyapımızı güçlendirme ve ayakta durabilme yılı olarak görüyoruz." dedi.

Krizin, insanların alışveriş alışkanlıklarını değiştirdiğini belirten Kiler, "Artık daha fazla kampanya, indirim istiyorlar. Daha fazla sizin onlara ulaşmanızı, daha fazla hizmet bekliyorlar. Aynı hizmeti daha ucuz fiyata almak istiyorlar. Ekonomik krizde çıkaracağımız en önemli ders; perakende sektöründe bu beklentileri karşılamayan firmaların müşteri tarafından rağbet görmediğini ve hızla eridiğini gözlemliyoruz." şeklinde konuştu. Kampanyaların kâr amaçlı olmadığını ifade eden Kiler Holding Perakende Grubu Genel Müdürü Nihat Özdemir de, "Burada taşın altına elimizi değil de biraz kafamızı da koyduk. Mevcut müşterilerimizin ödüllendirilmesi ve yeni gelecek olanların da ödüllü müşteri olmasını istiyoruz." dedi. Kampanyanın Ramazan'ı ve okul dönemini de kapsadığını söyleyen Özdemir, "Perakendede çok fazla bir kârlılık yok. Kabul edilebilir kârlılık yüzde 4-5 seviyesinde. Bu dönemde yüzde 1-2 kârlılıkla idare edeceğiz." diye konuştu. Özdemir, "2009 yılı ciro hedefinin 800 milyon lira olarak gerçekleşmesini bekliyoruz." dedi.

Çekilişsiz 80 bin hediye çeki ve altın dağıtacak

Kiler Holding Perakende Grubu Genel Müdürü Özdemir, tanıtımını yaptıkları 'Altın Değerinde Kampanya' kapsamında 80 bin adet hediye dağıtmayı hedeflediklerini, bunun 50 bin adedini altın, 30 bin adedini de 'çekpara' olarak düşündüklerini aktardı. Dağıtılacak tutarın 6 milyon lira civarında olacağı belirtildi. Kampanyada toplam bin lira alışveriş yapanlara bir çeyrek altın ya da 100 lira tutarında 'çekpara', 750 liralık alışveriş yapanlara 75 lira, 500 lira tutarında alışveriş yapan herkese 50 liralık 'çekpara' hediye edilecek.
Kenan Mehmetzade/Zaman

Kiler, 56 günde 50 bin çeyrek altın dağıtacak
 
Kiler, 56 gün sürecek yaz kampanyasında bin liralık alışveriş yapan herkese çeyrek altın ya da 100 liralık 'çekpara' verecek. 750 liralık alışverişe 75, 500 liralık alışverişe de 50 liralık 'çekpara' verilecek

YAPTIRDIĞI anketlerde, 'artık müşterinin daha fazla kampanya ve indirim istediği, sonucuna ulaşan Kiler Marketleri, Yaz Kampanyası'nda 50 bin adet çeyrek altın ve 30 bin adet çekpara dağıtmayı hedefliyor. Yeni kampanyanın tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, krizin insanların alışveriş alışkanlıklarını değiştirdiğini belirterek, 'Artık daha fazla kampanya, indirim istiyorlar'' dedi.

Ümit Kiler, Türkiye perakende sektöründe yerel en büyük grup olarak kendilerinin kaldığını, bunun da bir anlamda kendilerine sorumluluk yüklediğini belirterek, 'Biz Türk halkının beklenti ve ihtiyaçlarını diğer rakiplerimizden daha iyi biliyoruz'' dedi. Ekonomik krizin tüm perakende sektörünü etkilediğini ifade eden Kiler, Kiler'in son ekonomik krizden etkilenmediğini söylemenin de çok doğru olmayacağını, mutlaka satışlarda bu krizin etkisinin olduğunu belirtti. Kiler, art arda yaptıkları kampanyalarla bu krizin etkilerini hissetmemeye gayret etiklerini ifade ederek, 'Biz 2009'u çok fazla para kazanma yılı olarak da görmüyoruz. Bu yıl mevcut müşterilerimizi korumayı, altyapımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.

HEDEF 200 MAĞAZA
KİLER Perakende Grubu'nun 25 ilde 161 mağazası bulunduğunun altını çizen Ümit Kiler, 2009'da yatırıma devam ettiklerini, yarın (bugün) Saray ve Çorlu'da birer mağaza açacaklarını söyledi. Yıl sonunda 200 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini hatırlatan Kiler, Marmara Bölgesi'nde kurdukları lojistik ile bölgede 350-400 mağazaya erişmek istediklerini, 2008'de 700 milyon lira olan cirolarını da bu yıl 800 milyona çıkarmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

600 kişiye sorduk 'altın' dediler
KİLER Holding Perakende Grubu Genel Müdürü Nihat Özdemir, Yaz Kampanyası için 600 tüketiciye anket uyguladıklarını belirterek, 'Altın tüm bayanların ortak paydası oldu. 18 Temmuz- 11 Eylül arasında 50 bin çeyrek altın, 30 bin çekpara dağıtmayı planlıyoruz. Bin liralık alışverişe çeyrek altın ya da 100 liralık çekpara, 750 liralık alışverişe 75, 500 liralık alışverişe de 50 liralık 'çekpara' hediye edilecek' dedi.

Hediye tutarı altı milyon lira
KAMPANYADA 6 milyon liralık hediye dağıtılacağını söyleyen Özdemir, kampanyaların kar amaçlı olmadığını ifade ederek, 'Burada taşın altına elimizi değil kafamızı koyduk'' dedi. Özdemir 'Perakendede fazla karlılık yok. Kabul edilebilir karlılık yüzde 4-5. Biz bu dönemde yüzde 1-2 karlılıkla idare edeceğiz'' diye konuştu.

'Seyrantepe'ye girebiliriz
ÜMİT Kiler, Seyrantepe ihalesi konusunda da şu yorumlarda bulundu: 'Bize henüz bir şartname gelmedi. Zaten şartname de oluşmadı. Mutlaka bizim perakende grubumuz şartnameyi alıp, konuyu değerlendirecektir. Uygun görürse ihaleye girerler. Şu an için öyle bir gündemimiz yok'' dedi.
Akşam

Kiler müşterilerine 56 günde 50 bin çeyrek altın verecek

Kiler, 56 gün sürecek olan `Altın Günler' kampanyasını başlatıyor.

Kampanyada, 500 TL alışverişe 50 TL, 750 TL alışverişe 75 TL, bin TL alışverişe isteğe göre ya çeyrek altın ya da 100 TL hediye edilecek

Kiler Holding Perakende Grubu, yüzde 75'i kadınlardan oluşan 600 müşterisini dinleyerek alışverişte altın kampanyası başlatıyor. Kiler mağazalarında 18 Temmuz-11 Eylül arasında geçerli olacak `Altın Günler' kampanyası süresince 50 bin adet çeyrek altın, 30 bin adet de hediye çeki dağıtılacak. 56 gün boyunca Kiler, 500 TL'lik alışveriş yapanlara 50 TL çekpara, 750 TL'lik alışverişe 75 TL çekpara, bin TL'lik alışverişe ulaşanlara ise isterlerse çeyrek altın, isterlerse 100 TL'lik çekpara hediye edecek. Kampanya için 6 milyon TL harcayacaklarını belirten Kiler Holding Perakende Grubu Genel Müdürü Nihat Özdemir, yüzde 15 ciro artışı hedeflediklerini söyledi.

BU YIL KÁR ETME YILI DEĞİL

2008 yılında 700 milyon lira olan ciroyu bu yıl 800 milyon liraya yükseltmeyi hedeflediklerine belirten Özdemir, 25 ilde 161 mağaza ile hizmet verdiklerini söyledi. Kriz ortamında yaptıklarını bu kampanyaların kár amaçlı olmadığını söyleyen Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler ise `2008-2009'u kár etme yılı olarak görmüyoruz. Taşın altına elimizi değil, kafamızı koyduk. Müşterilerimizi ödüllendiriyoruz. Bu yıl müşteri kitlemizi koruma, pazarımızı kaybetmeme, ayakta kalabilme yılı' dedi. Kiler `Geçtiğimiz ekim-kasım ayından itibaren diğer sektörlerle beraber perakende sektörünü de etkileyen bir krizden Kiler'in etkilenmediğini söylemek doğru olmaz. Biz kampanyalarımızla bu etkiyi en aza indirmeye çalışıyoruz' dedi.

2009 yılı için 4 kampanya hazırladık

Küresel krizin insanların tüketim alışkanlıklarını değiştirdiğine dikkat çeken Ümit Kiler, tüketicilerin düzenli olarak indirim ve kampanya istediğini bildirdi. Kiler `Bu süreçte kárlılık, ciro ve mağaza sayısına yönelik beklentileri karşılamayan firmaların hızla eridiğini gördük' dedi. `Bu anlamda dersimize iyi çalıştığımıza inanıyorum' diyen Kiler, 2009 yılı için 4 kampanya hazırladıklarını söyledi. Kiler `150 mağazamızda yüzde 75'i bayan olmak üzere toplamda 600 müşterimizle yüz yüze yaptığımız ankete göre bu kampanyalarımız hazırladık' diye konuştu.
Star


Geri Dön