20 / 04 / 2024

Kiler Holding, ikinci şirketi de halka açıyor!

Kiler Holding, ikinci şirketi de halka açıyor!

Avrupa'nın en yüksek binası İstanbul Sapphire'i inşa ederek dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Kiler Holding, bu yıl ikinci halka arzı yaparak 1 milyar liralık Kiler GYO'nun yüzde 34.5'ini halka açılacak



Avrupa'nın en yüksek binası İstanbul Sapphire'i inşa ederek dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Kiler Holding, bu yıl ikinci halka arzı yapacak. 1 milyar liralık Kiler GYO'nun yüzde 34.5'ini halka açacaklarını belirten Nahit Kiler, "Perakende de düşük oranlar nedeniyle sitem olmuştu, bu kez yüksek tuttuk" dedi

Türkiye ve Avrupanın en yüksek binası İstanbul Sapphirei de portföyünde bulunduran Kiler Holding,  ocak ayında esas işi olan perakende sektöründeki halka arzdan sonra şimdi de Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığını halka arz ediyor. Talep toplama tarihlerini 13-14-15 Nisan 2011 olarak açıklayan şirket, fiyat aralığını ise yüzde 53e varan iskontolardan sonra 5 .10  ile 6 .10 TL  civarı olarak ifade etti. Şirket 1 milyarlık portföy değerinin yüzde 34.5'ini halka arz edecek.
Bu yıl ikinci halka arzı gerçekleştirdiklerini belirten Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, fiyatı bu seviyelerde tut malarındaki ana neden olarak, sermayeyi küçük girişimcilere ve tabandaki yatırımcılara yayma amaçlarını gösterdi. "Fiyatları bu yüzden indirimli tuttuk" diye konuşan Kiler, şöyle devam etti: "Türkiye'nin 27 iline yayılan 183 mağazaya sahibiz. Şu anda sahip olduğumuz gayrimenkullerimizin değeri 1 milyar TL'yi aşmış durumda. portföy değerimizin yüzde 83.2sini Sapphire oluşturuyor. Gelecek iki-üç yılda Sapphireden 250  milyon dolarlık bir gelir bekliyoruz diye konuştu.
Öte yandan perakende grubunda gördükleri ilginin altını çizen Kiler, yurtiçinde 12.5 kat, yurt dışında ise 3.7 kat talep ile karşılaştıklarını belirterek, "Orada yurtiçi satışlara yüzde 50den az bir kısım ayırdığımız için yatırımcılar bize sitem etmişti. Doğrusu bu ilgi bizi memnun etti. Bu kez GYOnun arzında bu rakamları daha yüksek tuttuk dedi.

'Gelirle yeni projeler yapacağız'
Halka arzdan elde edilecek gelirlerle yeni projeler geliştirme ve mevcut projelerin finansmanına katkı sağlamayı planladıklarını ifade eden Kiler Böylece ihaleye çıkması beklenen kamu arazileriyle satın alma fırsatı oluşacak özel arsaların finansmanı, kat karşılığı-gelir paylaşımı kamu veya özel geliştirme projeleri ve kentsel dönüşüm projeleri için de kaynak yaratmış olacağız diye konuştu.  Kiler, perakende ve GYOdan sonra herhangi bir faaliyet alanlarında şimdilik halka arzı planlamadıklarını belirtti.

KİLER'İN GELECEK PLANLARI
Nahit Kiler, şirketin gelecek planlamalarını şöyle aktardı:

- Önümüzdeki üç yıl içinde de İstanbulun yanı sıra, İzmir, Zonguldak ve Kütahyadaki yatırımlarımıza da başlamış olacağız.
- Sapphire ve diğer projelerimizden elde edeceğimiz satış ve kira gelirleri ile Sapphire benzeri projeler geliştireceğiz.
- Zonguldak ve Kütahya'da ön geliştirme aşamasında olduğumuz alışveriş merkezi projelerimiz var.
-  İzmir  Seferihisar'da bir turistik tesisi hayata geçireceğiz.
- İstanbul Beylikdüzü'nde biri konut, diğeri konut ve ticari iki projeye hayat vereceğiz.


İSKONTO BÜYÜK AVANTAJ
Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Azası Cafer Bakırhan ise Kiler GYOnun halka arzının sermaye artışı ve ortak satışı şeklinde yapılacağını ifade etti. Halka arzla birlikte Kiler GYOnun sermayesinin 70 milyon TLden 87 .5 milyon TLye yükseltileceğini belirten Bakırhan, "Ortak satışı ve ek satışla birlikte toplam 30 milyon 187 bin 500 adet pay ve Kiler GYOnun yüzde 34.5i halka arz edilmiş olacak. Fiyat aralığında yüzde 36 - 53 arasında bir iskonto söz konusu. Bu da yatırımcılar açısından önemli bir avantaj sağlıyor. Öte yandan, ortak satış ve ek satış geliriyle 30 gün süreyle fiyat istikrarı işlemleri de uygulanacağına dikkat çeken Bakırhanın verdiği bilgilere göre Kiler GYOnun piyasa değeri 446 - 534 milyon TL aralığında oluşacak

RAKAMLARLA HALKA ARZ
Gayrimenkul portföyü ne kadar: 1 milyar TL
Halka arzın oranı ne kadar olacak: Yüzde 34.5
Halka arz büyüklü ne olacak: 154 milyon TL - 184 milyon TL
Fiyatta iskonto oranı nasıl: Yüzde 36 - 53
Sermayesi ne kadar yükselecek: 70 milyon TL'den 87.5 milyon TL'ye çıkacak.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön