20 / 04 / 2024

Kılıçdaroğlu 6 projeyle oy isteyecek!

Kılıçdaroğlu 6 projeyle oy isteyecek!

1) Emekliye 2 ikramiye 2) Temerrüt faizlerini kaldırılacak 3) Asgari ücretten kesinti yapılmayacak 4) Ücretsiz okul öncesi eğitim 5) Daha ucuz konut 6) Aile sigortası



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Nisan’da ATO Kongre Merkezi’nde açıklayacağı Seçim Bildirgesi’nin duyurusunu, Atatürk’ün hazırladığı Amasya Genelgesi’nden izler taşıyan davet mektubuyla yaptı. Kılıçdaroğlu “Hayallerdeki Türkiye’yi gerçek yapmak için 2015 yılı bir umut yılıdır. Bu umut yılını zafer yılı yapacak olansa bizlerin ortak mücadelesi, azim ve kararlılığı olacaktır. Bu mücadelenin başlangıç adımını, seçim bildirgemizi açıklayacağımız ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’ toplantısıyla hep birlikte atacağız” dedi. Amasya Genelgesi’nde de “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyerek azim ve kararlılığa vurgu yapılmıştı.  Kılıçdaroğlu, “Bildirgemizde bir Türkiye hayalinin yol haritasını çıkarttık” diyen Kılıçdaroğlu, “Akılda kalan ama doğrudan sokaktaki vatandaşın sorunlarını çözen altı önemli proje ile çıkacağız halkın karşısına. Sırasıyla açıklayacağız. Örgütlerimize ‘Sadece bu 6 projeyi’ anlatın” diyeceğiz” sözleriyle dikkat çektiği 6 projeye de genel hatlarıyla değinecek.


Kılıçdaroğlu’nun 6 projesi içinde ilk açıklanan emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda iki maaş ikramiyeydi. Bu projeye ek olarak Kılıçdaroğlu’nun, “TOKİ fiyatlarından daha ucuza ihtiyaç sahiplerinin konut sahibi olacağı” vaadinde de  bulunacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun, bu konudaki çalışmalarını sürdüren kurmaylarından, bildirgenin açıklanması öncesinde son kez brifing alacağı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatleri arasında asgari ücretten vergi yükünün ve sosyal güvenlik kesintisinin kaldırılması da bulunuyor.  Kılıçdaroğlu’nun bunun yanı sıra kredi kartı borçlarından alınan temerrüt faizi uygulamasına son verilmesi başlığı da bulunuyor. 


Kılıçdaroğlu’nun 6 projesi içinde 2011 seçimlerinde olduğu gibi Aile Sigortası da önemli bir yer işgal ediyor. Kadınların hesaplarına yatırılacak aile sigortası ödemeleri, uzmanlar tarafından çıkartılacak     yoksulluk envanteri sonuçlarına göre dağıtılacak. 2015 şartlarına göre güncellenen Aile Sigortası projesine göre sosyal güvencesi olmayan üç çocuklu bir ailenin alacağı yardım  bin 100 TL’yi geçecek. Kılıçdaroğlu’nun 6 projesi içinde olması beklenen diğer başlık ise tüm çocuklara ücretsiz okul öncesi eğitim.



Hürriyet





Geri Dön