26 / 04 / 2024

Kılıçdaroğlu'na çevre yolu şikayeti!

Kılıçdaroğlu'na çevre yolu şikayeti!

3bölge toplantısı için Pazar günü Antalya'da olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sivil toplum örgütleri Batı Çevre Yolu bahanesiyle imar uygulamasına CHP'nin de destek vermesini şikayet ettiler.



Basına İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Cem Oğuz tarafından edildiği yansıyan, "CHP milletvekilleri Soma'nın Yırca mahallesinde 8 bin 500 zeytin ağacının kesilmesiyle mücadele ederken, partinin Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi grubu 35 bin portakal ve nar ağacının kesilmesine destek veriyor" şikayetinin asıl sahibinin Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Haşim Dikencik olduğu öğrenildi. 


'Çevre yolu burnumuzdan geldi' Haşim Oikencik'ten sonra söz alan İMO Antalya Şube Başkanı Oğuz ise. Batı Çevre Yolu'nun Antalya için gerekli olduğunu belirttikten sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "53 hektarın imara açılması yeterli" denilmesine rağmen 3 katı olan 160 hektarın imara açıldığını anlattı. Bu alanı imara açan Büyükşehir Be lediyesi'nin aynı zamanda 0.40 emsal yerine 2 kat artırarak 0.80 emsal uyguladığı ve kat sayısını da 2'den 4'e çıkardığını açıklayan Oğuz, "Burası aynı zamanda bir taşkın alanı. Çevre yolu burnumuzdan geldi"dedi. Kılıçdaroğlu'na yapılan şikayetler Haşim Dikencik ve Cem Oğuz'la sınırla kalmadı. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer ve Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ömer Pınar Afşar'ın şikayetlerini de sessizce dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Batı Çevre Yolu konusunda notlar aldı. 


Antalya Körfez


Geri Dön