19 / 04 / 2024

Kılıçoglu İnşaat yüzünü İstanbul'a dönüyor!

Kılıçoglu İnşaat yüzünü İstanbul'a dönüyor!

Mehmet Ali Kılıç: "Kılıçoğlu İnşaat olarak önümüzdeki süreçlerdeki projelerimiz ile; Çorlu'daki projelerimize nokta değil ama derin bir virgül koyarak; yüzümüzü İstanbul 'a dönmek istiyoruz" dedi.




İstanbul'da da Çorlu'daki güven ve kaliteyi hedefliyoruz" Bize öncelikle Kılıçoğlu Grup'un kurumsallaşma öyküsünü anlatır mısınız? 


Öncelikle Kılıçoğlu Grup'un kurumsallaşma öyküsünü; Kılıçoğlu 1960'lı yıllarda Merhum Babamız Hacı Bekir Kılıç tarafından kurulan bir firma. Kökü Kırşehir'e kadar dayanıyor. Sonrasında İstanbul, sonra Çorlu, sonra yine İstanbul... Büyük bir aile şirketiyiz. 

Yaptığımız işleri ön plana çıkarmak, taahhütlerini zamanında yapmak, proje teslimini zamanında yapmak, uygun ödeme planlan oluşturmak gibi de özelliklere de gerçek anlamda sahip olmak gerekiyor. 


Projelerinizden biri olan Vizyon Konutları'ndaki ödeme seçeneklerinde sunduğunuz farklılık ve ayrıcalıkları bize anlatır mısınız? Müşteriyle aranızdan bankaları çıkartmak nasıl avantajlar sunuyor? 

Çorlu'daki en son projemiz ise Vizyon Projemizdir. Vizyon Projemizdeki evlerimizin tamamı da satıldı ve hak sahiplerine teslim edildi. 

Müşterilerimize ödeme uygunlukları noktasında da Kılıçoğlu farkını ve kalitesini de yaşatmaya devam ediyoruz. 

60 ay vade 30 ay teslim sloganıyla daha önce de olduğu gibi vatandaşlarımızı bankalarla muhatap etmeden kendi öz finansman desteğimizle projelerin altından çıktık. Yani müşterimiz bizden daire alırken 30 ayda biteceğine inanıyor ve 60 ayda da bize ödeme yapıyor. TEFE, TÜFE. Banka Kredisi kesinlikle yok. Kılıçoğlu'nun başarısının altında da bu nedenlerin toplamı olan "Güven" ve "Kalite" yatıyor... 


Trakya Bölgesi dışındaki projeleriniz ile de oldukça ilgi çekmektesiniz. Özellikle İstanbul projelerinizden bahsedecek olursanız bize neler söylersiniz? 


Kılıçoğlu olarak artık daha çok İstanbul'da projeler yapıyoruz. Kartal'daki dünyanın en büyük adliyelerinden birinin karşısında 20'şer katlı ikiz kuleler yaptık ve bunları başan ile sattık ve hak sahiplerine teslim ettik. Müşteri memnuniyet oranımızda Çorlu'da olduğu gibi İstanbul'da da maksimuma ulaştı diyebiliriz. Bu da kalite çizgimizden taviz vermeyerek oldu. Akabinde kurumsallaşmayı getirdi. 


Kılıçoğlu olarak İstanbul'daki diğer önemli projelerimizden de bahsetmek gerekirse; Kartal'da Hukukçular Towers Projemizi tamamladık. Şu an yine Kartal'da Kartal Araştırma Hastanesi'nin karşısında Kuriş Kurie adı altında 34 katlı bir projemiz var. O da başlayalı yaklaşık 6 ay olmasına rağmen %70'i satıldı. Proje önümüzdeki yıl Eylül Ekim ayında teslim edeceğiz. 


Ayrıca Kozyatağı'nda projemiz var. 

Burası Anadolu Yakasının incisi diyebileceğimiz Maslak'la eş değer bir yer. Burada da Mermerler Holding'in yeri olan Mermerler Plaza adı altında 2 aydır çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu projemizle alakalı olarak yurtdışından 4-5 firma ile temas halindeyiz. Kiralama ve satın alma ile ilgileniyorlar. Teslim süremiz ise yaklaşık 24 ay. 2015'in ilkbaharı gibi teslim etmeyi düşünüyoruz. 


Projemiz yine 34 katlı ve alt katında mağaza üst katlarında ofis şeklinde tasarlanmış. Her biri akıllı binalar olmak üzere Led sertifikalı, yeşile ve çevreye duyarlı, enerji tasarrufunu ön plana çıkaran, sosyal donanımları oldukça yüksek olan Kozyatağı Projesinde de oldukça iddialıyız, Kılıçoğlu olarak... 


Ayrıca Merter'de de hem ofis hem rezidâns tarzında iki tane kuleden oluşan bir projemiz gerçekleşecek. Kısmetse o da 2014'ün ilkbaharında olacak. 

Çizimlerini sürdürdüğümüz projemizin ismini de en kısa zamanda sizlerle paylaşacağız. Merter'in en can alıcı yerlerinden biri olması projeye talebi arttırmakta. 

Yine İstanbul'un Sarıyer Semtinde Koç Üniversitesi'nin yanında; Batı Yurdu ile duvar duvara olduğumuz; toplam 6 bloktan oluşan 304 daire 30-35 civarında dükkandan oluşan projemizin temelini geçen hafta attık. Projemizin teslim süresini 24 ay olarak belirledik. Genellikle öğrencilerimize hitap etmeyi düşündüğümüz; 3 bin civannda öğrencinin olduğu müthiş derecede konut açığının olduğu bölgede bu projemizle . çok büyük bir ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz. Çok değerli bu projemizin inşaatına başlandı ve hızla sürüyor. 


Sarıyer Projemizdeki dairelerimizi çarşafına kadar biz döşüyoruz. Bu projemizin sloganı 'Bavulunu al gel' olacak. Bu projemiz sayesinde müşterilerimiz sadece bavulları ile zahmetsizce evlerine taşınma işlemini tamamlamış olacak. 


İnşaat sektörünü değerlendirecek olursanız Türkiye'yi gelişim açısından nereye koyarsınız? 

Türkiye'de inşaat sektörü lokomotif bir sektördür. Ben inanıyorum ki yıllar içerisinde daha da gelişecek ve kesinlikle bir durma gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Metropollere inanılmaz derecede bir akım var. Metropollerin yanında ise şehirleşme son derece hız kazanmaya başladı. Küçük şehirlerden büyük şehirlere doğru olan akım, İstanbul'u tetiklemekte. Türkiye'nin çalışan genç ve aktif olan bir nüfusu var. 

Dolayısıyla inşaat sektörü de bu durumdan etkilenerek kendini sürekli geliştirecektir. 

İnşaat firmaları için kalite artık ayrıcalık olmaktan ziyade bir zorunluluk halinde diyebiliriz. Yani olması gereken bir özellik. Kaliteli işler yapmazsak kazanamayız. O sebeple kalite kalite kalite diyoruz biz de... Tabi bir de iyi bir alan araştırması yaparak fiyatı da iyi tutturmak gerek. Kaliteden taviz vermeden söz konusu yerin piyasa şartlarını göz önünde bulunduran projeler gerçekleştirmeli. Kaliteli yapıyorum diye kalitesiz bir projeyle müşterinin karşısına çıkmak mümkün değil. Çünkü müşteri artık oldukça seçici bir konumda. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri ile beraber bu durum daha da hissedilmeye başlandı. Toplu yaşam alanları insanların en çok ev sahibi olmayı istediği alanlar olarak oldukça revaçta. 

Kentsel dönüşüm projelerini destekliyoruz. 

Çünkü sıkışık yaşam alanlarını önce birleştirerek sonra da ferahlatarak yeşil ve sosyal alanlarla birlikte modern semtler oluşturulacak. 

Dolayısıyla daha modem bir şehir görüntüsüne kavuşulacak diye düşünüyoruz. 

Pazar araştırmaları yaparken nelere dikkat ediyorsunuz? 

Pazar araştırması yaparken ise: yeri önce kendimiz görüyoruz ve ona göre inandığımız ve güvendiğimiz projelere imzamızı atıyoruz. 

Kesinlikle rastgele işler yapmıyoruz. 

Bizim işimiz doğru zaman ve doğru yerle birleşince gerçekleşiyor. Kriter olarak belirlediğimiz ilk noktayı ise ulaşım kolaylığı, metroya yakınlık olarak söyleyebiliriz. İstanbul'daki bütün projelerimizde bu en dikkat ettiğimiz önceliğimizdir. 


Çorlu'yu kaliteli inşaat projeleri ile geliştiriyorsunuz. Sizce bölgenin eksik ve fazlaları nelerdir? 

Kılıçoğlu olarak bu noktalarda Çorlu'daki kalite çizgisini yükseltmiş olduğumuzu düşünüyoruz. Ama dediğimiz gibi bu artık ayrıcalık değil. Artık insanların yaşam şekilleri değişti. İnsanlar site ortamı arıyorlar. Özellikle çocukları için oyun alanları ve park, araçları için otopark, 24 saat güvenlik, jeneratörlü olduğu için elektrik kesinti sıkıntısı olmayan konsept ve modern bir alan içerisinde yaşamayı tercih ediyor. Bu i yüzden artık tek bloklu, iki bloklu projeler geride kalıyor diyebiliriz. Bu ay itibari ile de Çorlu'daki projelerimiz tamamlanıyor. 

Kılıçoğlu'nun arkasında başarılı, profesyonel, yetkin ve etkin bir kadro var. Bu kadroyu da tamamlamış bulunmaktayız. 



Avrupa Yakası


Geri Dön