29 / 03 / 2024

Kılıçoğlu Kiremit 90. yaşını kutladı!

Kılıçoğlu Kiremit 90. yaşını kutladı!

Endel Şirketler Grubu’nda yer alan Kılıçoğlu geçtiğimiz günlerde Eskişehir Anemon Otel’de 90. yılına özel bir resepsiyon düzenledi.



Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Naci Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Vali Yardımcıları Sayın Bekir Şahin Tütüncü ve Sayın Cafer Yıldız, Odunpazarı Kaymakamı Sayın Cemal Şahin, oda başkanları, meclis üyeleri, il kurum ve temsilcilerinin katıldığı gecede Kılıçoğlu 90’ıncı yıla yakışır programıyla davetlileri büyüledi.


Başlangıç kokteyli ve 90'ıncı Yıl Sergisi'nin ardından açılış konseriyle başlayan gecede Kılıçoğlun’nun özel dans performansları eşliğinde sunulan tanıtım filmi gösterildi. İzleyicilerin büyük ilgi ile seyrettiği belgesel niteliğindeki tanıtım filminin ardından söz alan Kılıçoğlu Yapı Malzemeleri Grup Başkanı Barış Y. Özaydemir Sayın Rektörlerim, Sayın Vali Yardımcılarım ve Kaymakamlarım, değerli Oda Başkanlarım ve Meclis Başkanlarım, ilimizin değerli kurum ve temsilcileri, değerli distribütörlerimiz, kıymetli çalışanlarımız, değerli misafirler ve basın mensupları, kıymetli hanımefendiler 90’ıncı yıl kutlamalarımıza hoş geldiniz diyerek konukları selamladı.


4 NESİLDİR VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR

Aile şirketleri çok fazla olsa da ömürleri kısadır diyerek sözüne devam eden Barış Y. Özaydemir Türkiye’de 10 aile şirketinden sadece üçünün ikinci kuşağa geçebildiğini altını çizerek dünyada aile şirketlerinin yaşam süresinin ortalama 24 yıl olduğunu belirtti. Bugün Eskişehir’de fabrikalar bölgesi olarak bilinen bölgede 13 kiremit fabrikası olmasına rağmen sadece Kılıçoğlu’nun ayakta kaldığını sözlerine ekleyen Özaydemir 90 yıl boyunca sektörde nasıl ayakta kalmayı başardıklarını anlattı. Türkiye gibi ekonomik ve siyasi krizlerin sık yaşandığı bir ülkede dürüst kalmanın ve tüm paydaşlara karşı sorumluluklarını yerine getirmenin kolay olmadığını söyleyen Barış Özaydemir ‘Ekonomik olarak firmayı ileri taşımanın ve bunu yaparken lider konumda kalabilmenin sadece vizyon değil bitmeyen bir mücadele ruhunun eseridir. Bu ruhu ateşleyen Kılıçoğlu sıcaklığıdır. Kurumdaki herkesin çalışanından distribütörüne, ustasından bayisine herkesin bu ortak ruhla hareket etmesi bizi her gün hep beraber Kılıçoğlu yapıyor dedi.


KALİTELİ ÜRETİM, EN İLERİ TEKNOLOJİ

Biz hep uzun vadeli düşündük ve işimize odaklandık diyen Barış Özaydemir müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını keşfedip en iyi şekilde hizmet verebilmek için tüm gücümüzle çalıştık. Tesislerimize, teknolojimize ve çalışanlarımızın gelişimine yatırım yaptık. Ürünlerimizin kalitesini en üst seviyede tuttuk. Üretim kapasitemizi sektörde rekabet avantajı sağlayacak şekilde en üst seviyede tuttuk. İş ortaklarımızı özenle seçtik ve elimizden geldiğince destekledik dedi. İnovasyonu çok önemsediklerini söyleyen Özaydemir, ürün ve hizmetlerini geliştirdiklerini, küçük bir üretim tesisi ile başladıkları tesisi bugün 8 milyon m2 üretim kapasiteli büyük üretim tesisi haline getirdiklerini ve tüm Türkiye’ye yayılmış dağıtım ağı ile sektöre yön veren lider firma olarak yollarına devam ettiklerini ifade etti.


TÜRKİYE’NİN LİDER MARKASI

Kaliteli kiremit isteyen müşterilerimize ürün sunduğumuz gibi anahtar teslim hizmet isteyen müşterilerimizin de taleplerini karşılıyoruz diyen Özaydemir, büyük projelerde çatı çözümü ortağı olarak yer alırken aynı zamanda Anadolu’nun her köşesinde ürünlerini bayileri aracılığıyla müşterilerine ulaştırdıklarını dile getirdi. Çatıyı bir bütün olarak ele aldıklarını ve bütün bu değişim sayesinde sürdürülebilirliği son 10 yılda istikrarlı bir şekilde devam ettirdiklerini de sözlerine ekleyen Özaydemir, böylelikle zirvedeki yerlerini daha da sağlamlaştırdıklarını söyledi. Özaydemir ‘’100’üncü yıl için önümüzde yapacağımız çok iş var. Değişim hiç durmayacak. Müşterilerimizin her türlü talebine cevap vererek liderliğimizi kesintisiz olarak sürdürdük. Geleceğimiz de bu tutkunun devamıyla mümkün olacaktır. Böyle bir yapının başında olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum’’ diyerek sözlerini bitirdi.


NESİLDEN NESİLE…

Barış Özaydemir’in konuşmasının ardından Eskişehir Sanayi Odası Başkanı ve Endel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir konuştu. Savaş Özaydemir’de misafirlerini selamladıktan sonra konuşmasına bugünlere gelmelerinde kendilerine destek olan resmi kurumlara, çalışanlarına, distribütör ve bayilerine Kılıçoğlu ürünlerini tercih edenlere, bugünlere ulaşmalarında pay ve katkıları olan herkese teşekkürlerini sundu. 90 yılın sanayi, Eskişehir ve ülkemiz için önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade eden Özaydemir böyle bir başarının ülkemizde çok az firmaya nasip olduğunu söyledi. Kılıçoğlu’nun nesilden nesile süreklilik sağladığına değinen Savaş Özaydemir bayilerin de tıpkı firma gibi nesilden nesile devam ettiğini sözlerine ekledi. Özaydemir, geçmiş yöneticileri de anarak şirketin kuruluş ve büyüme hikayesini anlattı.


SAYGI VE SADAKAT ÖNEMLİ

Ticarette güven sağlamanın ve dürüstlüğün öneminin altını çizen Savaş Özaydemir bunu Kılıçoğlu ailesinden öğrendiklerini ve bu konuda Kılıçoğlu’nun bir ekol olduğunu bununla da iftihar ettiğini söyledi. Saygı ve sadakatı ön planda tuttuklarını belirten Özaydemir bugünlere gelmelerinde bayilerin kendilerine her zaman destek olduğunu ve çalışanları ile bugünlere geldiklerini söyledi. Endel şirketler grubunun bugün 2200 çalışanı olduğunu belirten Özaydemir 100’üncü yılda hep beraber olmayı dileyerek sözlerini bitirdi. Savaş Özaydemir’in konuşmasının ardından 90’ıncı yıl pastaları kesildi. Gece Şeyda Erbaş’ın konseri ile devam etti. Kılıçoğlu, konuklarına adına yakışır unutulmaz bir gece yaşattı.



Geri Dön