19 / 04 / 2024

Kılıçoğlu Kiremit, Ortadoğu'da lüks konut pazarına yöneliyor!

Kılıçoğlu Kiremit, Ortadoğu'da lüks konut pazarına yöneliyor!

Ortadoğu'dan ABD'ye kadar birçok ülkeye kiremit ihracatı yapan Kılıçoğlu Kiremit, lüks konut pazarına öncelik verecek. Genel Müdür Barış Y. Özaydemir, “Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da kaliteli konut pazarı yükseliyor. Buralarda villa pazarına hakimiz" dedi.



Ortadoğu'dan ABD'ye kadar birçok ülkeye kiremit ihracatı yapan Kılıçoğlu Kiremit, lüks konut pazarına öncelik verecek. Genel Müdür Barış Y. Özaydemir, “Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da kaliteli konut pazarı yükseliyor. Buralarda villa pazarına hakimiz" dedi.


Türkiye’de yüzde 20 pazar payına sahip olan ve Ortadoğu’nun en fazla bilinen markalarından biri olan Kılıçoğlu Kiremit, lüks konut pazarına öncelik verecek. Kılıçoğlu Kiremit Genel Müdürü Barış Y. Özaydemir, “Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da gelişen ekonomilerle beraber site tarzında yapılan lüks konut projeleri ön plana çıkmaya başladı. Biz de bu alanlara öncelik vereceğiz” dedi. Eskişehir’de 1927 yılında kurulan Türkiye’nin ilk kiremit fabrikalarından bir olan Kılıçoğlu Kiremit, kuruluşundan bu yana 1 milyar adetten fazla kiremit üretti. Şu anda Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde toplamda 8 milyon metrekare kurulu kapasiteye ulaşılmış durumda. Kılıçoğlu Kiremit Genel Müdürü Barış Y. Özaydemir, pazarda ciddi bir değişim olduğunu belirterek müşteri segmentlerinin çok daha farklılaşmaya başladığını ve hedeflerinin bu segmentlerde liderlik sağlamak olduğunu anlattı. Özaydemir’in verdiği bilgilere göre, perakende ve toptan satış yapan bayi kanalında ilk sırada yer alıyorlar ve eğilimli çatılar olarak belirlenen çatı sektöründe yüzde 20’lik pay ile Türkiye’de lider konumda. 


Yönetmeliğe uymayan maddeler satılıyor


Özaydemir, sektörde sıkıntılar da yaşandığını anlattı. Bunlardan birinin de yangın yönetmeliğine uygun olmayan malzeme satışı olduğunu dile getiren Özaydemir, “Çatıda kullanılan birçok alternatif çatı kaplama malzemesi var. Bizim de ürün gamımızda farklı alternatifler mevcut. Bu konuda müşterilerimize farklı bütçede, renkte ve yapıda malzeme alternatifi sunabiliyoruz. Ancak piyasada alternatif çatı kaplaması olarak sunulan malzemelerde yangın yönetmeliğince yasaklanan, insan sağlığına zararlı, yanıcı ve çabuk deforme olan malzemelerin kullanılmaması yönünde toplumun bilinçlendirilmesi gerekli” şeklinde konuştu.


2015'te büyüme hedefi yüzde 20 


Kılıçoğlu, geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme elde etmiş. Bu yılın ilk 6 ayı da benzer bir büyüme rakamı ile tamamlanmış. Özaydemir, yılın tamamında da benzer bir büyüme rakamı elde etmeyi hedefl ediklerini söyledi. Kılıçoğlu, dış pazarda da büyük ilgi görüyor. Halen Ortadoğu ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Mısır, Kuzey Afrika’ya kiremit ihraç eden Kılıçoğlu ayrıca ABD’nin başta Florida olmak üzere kasırgalarıyla ünlü bölgelerine de kiremit satışı gerçekleştiriyor. Özaydemir, “Ana ihracat pazarımız Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri. Burada asıl pazarımız kaliteli konut pazarı, bölgede gelişen ekonomilerle beraber site tarzında yapılan lüks konut projeleri ön plana çıkmaya başladı. Kılıçoğlu olarak bu bölgelerde kalitesi ile bilinen bir markayız ve özellikle villa pazarına hakimiz. Kil kiremit ile ihracatımız devam edecek” diye konuştu.


Dünya


Geri Dön