25 / 04 / 2024

Kilis'te 9 yıllık arsa davası sonuçlandı!

Kilis'te 9 yıllık arsa davası sonuçlandı!

Kilis şehir merkezi içinde kalan tarım arazileri 9 yıl önce imara açıldı. İmara açılmasıyla birlikte Vakıflara ait araziyi kiralayan Ahmet Mesut Özgür Gaziantep 2 İdare mahkemesine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hakkında dava açtı.



Kilis şehir merkezi içinde kalan tarım arazileri 9 yıl önce imara açıldı. İmara açılmasıyla birlikte Vakıflara ait araziyi kiralayan Ahmet Mesut Özgür elinde bulunan tarım arazisi gitmesin diye Gaziantep 2 İdare mahkemesine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hakkında dava açtı. Açtığı dava 15 gün önce sonuçlanarak tarım arazilerinin imara açılmasını durdurdu. Yeni inşaatların yapılaması da engellenirken Kilis'te en büyük sektör olan inşaat sektörü krize girdi. 


BELEDİYE'DEN KAYNAKLANMIYOR 

Kilis Belediye Başkanı Avukat Hasan Kara, müteahhitlerle bir araya gelerek bir toplantı yaptı, toplantıda konuşan Kara, Bizimle bir ilgisi yoktur olayı duyar duymaz ekip görevlendirdim araştırdım. Arkadaşımız kendi çabalarıyla Vakıflardan kiralamış olduğu tarım arazisinin elinden alınmaması için mahkemeye başvurmuş mahkemede arkadaşın başvurusunu olumlu bularak yürütmeyi durdurma kararı aldı. Şehir merkezindeki çevre yolu etrafında bulunan bin bir dekar araziyi kapsamaktadır. Şahısla yapılan görüşme neticesinde belediyemiz avukatıyla birlikte Gaziantep 2 İdare mahkemesi ne giderek açmış olduğu davadan feragat edeceğini ve dilekçesini de verdiğini söyledi. Böylelikle Kilis'teki en büyük sektör olan inşaat sektöründeki kriz aşılmış oldu dedi. 


DAVAMDAN FERAGAT EDİYORUM 

Tarım arazilerinin imara açılmasıyla birlikte Gaziantep 2 İdare mahkemesine başvurarak yürütmeyi durdurma kararı alan Ahmet Mesut Özgür, mülkiyeti Vakıflar Genel müdürlüğüne ait tarlada çiftçilik yaptığını bu tarlanın tarım dışı bir amaçla kullanılmaması için dava açtığını belirtti. Özgür, dava açmaktaki amacının sadece benim geçim kaynağım olan tarlalar içindir. Başka bir mahiyetinin olmadığını bu tarım arazisinde çiftçilik yaparak geçimini sağladığını belirtti. Mahkemenin aldığı karar geneli kapsayınca kimse mağdur olmasın diye davamdan vaz geçiyorum dedi. ,


Kilis'in Sesi


Geri Dön