23 / 04 / 2024

Kilis'te kültür mirasına sırıklı koruma!

Kilis'te kültür mirasına sırıklı koruma!

Kilis'te yıkılma tehlikesi yaşayan tarihi bir binanın duvarı sırıklarla ayakta tutulmaya çalışılıyor...



Abdioymağı Mahallesi Ağalarağası Sokağı'nda bulunan tarihi yapının duvarının yıkılmasının önlenmesi için mahalle sakinlerinin başvurduğu sırıkla koruma yöntemi, evin hemen yanı başında bulunan Hazreti Zübeyr ve Hazreti Talha Türbesi'ni ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor.

Mahalle Muhtarı Mehmet Şıkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi yapının çürüyen duvarının sokaktan geçen insanların üzerine yıkılabileceğini düşünerek önlem alınması için ilgili kuruluşlara başvurduğunu, ancak olumlu bir sonuç alamayınca sırıklarla duvarı desteklediklerini bildirdi.

Her an yıkılabilecek durumdaki duvar nedeniyle çocukları sokağa bırakamadıklarından yakınan Muhtar Şıkoğlu, "Yıkılma olasılığı çok yüksek olan duvarı sırıklarla destekledik. Ama yine de endişeliyiz. Korkudan çocukları sokağa bırakamıyoruz. Görüntü hiç hoş değil, duvarın yıkılmasının önüne geçebilecek miyiz onu da bilemiyoruz. Bu duvar başımıza çökecek. Tescilli yapılar arasında olması nedeniyle yıkılamadığı ifade ediliyor ama bu soruna bir çare bulunması gerekiyor" diye konuştu.
AA


Geri Dön