28 / 03 / 2024

KİM Marketleri, 2012'de Anadolu'ya yayılacak!

KİM Marketleri, 2012'de Anadolu'ya yayılacak!

KİM Marketler Zinciri Genel Müdürü Hamit Akçay, 2012 yılıyla birlikte Marmara Bölgesi'nin dışına çıkarak, Anadolu yatırımlarına da başlamayı planladıklarını bildirdi



Marketler Zinciri, İstanbul dışındaki mağaza yatırımlarına hız verdi.

KİM Marketler Zinciri'nden yapılan yazılı açıklamada, Anadolu'ya yayılma politikası kapsamında İstanbul dışındaki mağaza yatırımlarına hız verildiği, bu kapsamda Sakarya'da 2 mağazanın açılışının yapıldığı, böylelikle 58 mağazaya ulaşıldığı belirtildi.

Hamit Akçay, Sakarya mağazasının açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul dışında 9. mağazayı açarak Anadolu yatırımlarının kapısını araladıklarını, orta vadede Türkiye genelinde mağazalaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Sakarya'da bir 'KİM Pratik' ve diğeri büyük hacimli mağaza olmak üzere 2 yeni mağaza yatırımı yaptıklarına değinen Akçay, şunları kaydetti:

'Sakarya mağazalarımız bizim için Anadolu yatırımlarının kapısı niteliğinde olacak. İzmit'ten sonra ilk defa Sakarya iline de mağaza açarak, Marmara yapılanmamızda ciddi bir ilerleme kat ettik. 2012 yılıyla birlikte Marmara Bölgesi'nin dışına çıkarak, Anadolu yatırımlarımıza da başlamayı planlıyoruz. Perakende sektöründeki yoğun rekabet nedeniyle Anadolu'ya yatırımı önemsiyoruz. Türkiye genelinde ve yurt dışındaki tüm yatırım fırsatlarını değerlendireceğiz.'

Son bir aydaki mağaza yatırımlarıyla 200'den fazla personele istihdam sağladıklarını, toplam çalışan sayısını bin 750 kişiye çıkardıklarını ifade eden Akçay, şehir merkezlerinde büyük mağaza yatırımından ziyade 'KİM Pratik' adlı yeni markalarıyla küçük metre karelerde çok sayıda mağaza açacaklarının altını çizdi.

Akçay, şehir merkezlerindeki yoğun rekabet ve uygun mekan bulma sorununun perakende sektörünü discount (indirim) mağazacılığa yönelttiğini, KİM Grup olarak 'KİM Pratik' markasıyla bu alanda da rekabete girdiklerini, yakın dönemde toplu açılışlarla discount mağazaların sayısını 20'ye çıkaracaklarını bildirdi.
Dünya


Geri Dön