28 / 03 / 2024

Kimler şantiye şefi olabilir?

Kimler şantiye şefi olabilir?

Şantiye şefi olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekiyor? Kimler şantiye şefi olabilir? Merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı ve konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Kimler şantiye şefi olabilir?

Bilindiği üzere şantiye şefi, müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye deniyor. Şantiye şefinin iş süresi boyunca şantiyede bulunması gerekiyor.


Şantiye şefine müteahhit tarafından kendisine temsil yetkisi veriliyor. Peki kimler şantiye şefi olabilir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kimler şantiye şefi olabilir?

Şantiye şefinin, yapım işinin uzmanlık alanına uygun olmak üzere mimar veya mühendis olması gerekiyor.


Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği Uygulamaları ile ilgili 7 Mayıs 2008 tarih ve 1315 sayılı Bakanlık açıklamasının 1. maddesinin (a) bendine göre, sadece mimar, inşaat mühendisi, makina mühendisi ve elektrik mühendisleri şantiye şefi olabiliyor.


Söz konusu hükümler aşağıda yer alıyor;

 “Yönetmeliğin 9. maddesinin 2. fıkrasında yer alan …… Mühendis, mimar diplomasına sahip olan yapı müteahhidinin şantiye şefliğini üstlenmesi halinde, şantiye şefliği için sözleşme akdedilmesi şartı aranmaz…  hükmündeki mühendis ifadesinden elektrik, makina ve inşaat mühendisinin anlaşılması gerekmektedir.” 




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön