29 / 03 / 2024

Kimse Yok Mu Derneği, Pakistan'da İkbaliye Kasabası kuruyor!

Kimse Yok Mu Derneği, Pakistan'da İkbaliye Kasabası kuruyor!

Felaketin ardından bölgeye yardıma koşan Kimse Yok mu, şimdi de Pakistanlı İslam âlimi Muhammed İkbal'e vefa olarak bölgede kasaba inşa edecek. 120 dönüm arsa üzerinde kurulacak olan kasabanın içinde konut, okul, karakol, sağlık ocağı ve cami yer alacak



Geçtiğimiz yıl tarihinin en büyük selini yaşayan Pakistan'ın acısını dindirmek, birçok can ve mal kaybına yol açan felaketin izlerini silmek için Kimse Yok mu Derneği harekete geçti. İnsani yardım amaçlı faaliyetler gösteren dernek, bu kapsamda ülkeye bir kasaba kurmayı planlıyor. Kasabanın ismi, Pakistanlı İslam âlimi Muhammed İkbal'e vefa olarak İkbaliye olacak.

170 milyon nüfuslu Pakistan'ın yarıdan fazlasını vuran sel felaketi nedeniyle ülkede iki bine yakın kişi hayatını kaybetmiş, 20 milyon kişi de mağdur olmuştu. Afetten sonra vakit kaybetmeden Pakistan'a giden Kimse Yok mu ekibi, evlerini kaybedenlere çadır ve gıda malzemesi tahsis etmişti. Mağduriyeti yerinde gördükten sonra şimdi de Pakistanlı resmî makamlardan kalıcı konut yapılması için arsa istediklerini anlatan Kimse Yok mu Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Kaynak, yakında inşaatlara başlayacaklarını söylüyor. Pakistan makamları tarafından tahsis edilen yaklaşık 120 dönümlük arsanın gerekli teknik kontrollerini yaptıklarını ifade eden Kaynak, "Pakistan'ın yerel şartlarına uygun olarak planlaması yapıldı. Oradaki insanların yaşam tarzlarına, ihtiyaçlarına uygun bir ortam oluşturmaya çalışacağız. Kurtuluş Savaşı'ndaki en zor günlerimizde Türk halkının yanında olan Pakistan halkına ve Muhammed İkbal'e vefa adına, kasabaya İkbaliye ismi verilmiştir. İkbaliye'nin içinde yaklaşık 380 konut, okul, karakol, sağlık ocağı ve camisi olan güzel bir kasaba olacak." diyor. İkbaliye kasabasında Pakistanlılar yaşamlarını sürdürdükleri gibi tarım ve hayvancılık faaliyetlerini yürütecek. Belli miktar bütçeyle proje için kollarını sıvadıklarını dile getiren Kaynak, hayırseverleri İkbaliye için yardıma çağırıyor. Yardım etmek isteyenler tüm opearatörlerden "İk" yazıp 5777'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirler.

ZAMAN


Geri Dön