18 / 04 / 2024

Kınaş'ın Kayseri'deki konut yatırımları artacak!

Kınaş'ın Kayseri'deki konut yatırımları artacak!

Modern, fonksiyonel, güvenilir ve yenilikçi vizyonu ile Kayseri' de inşaat sektörünün öncü firması olan Kınaş, konut yatırımlarına hızla devam ediyor.



Modern, fonksiyonel, güvenilir ve yenilikçi vizyonu ile Kayseri' de inşaat sektörünün öncü firması olan Kınaş, konut yatırımlarına hızla devam ediyor. 1986 yılından bu güne, sektörün içerisinde olduklarını belirten Kınaş Yapı Endüstrisi AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say, 30 yıllık süreçte projelere yapılan yatırım değerlerinin milyonlarca liraya ulaştığını ve yatırımlarının aralıksız olarak devam edeceğini belirtti. Bugüne kadar yapılmış olan yatırımlar ile, Kınaş tercih eden müşterilerine yüksek kazançlar sağlandığını söyleyen Orhan Say, "Firma olarak önceliğimiz istihdam sağlamak ve hayata değer katmak. Maddi konular elbette önemli, ancak biz -önce insan- prensibi ile yola çıktık" diye de ekledi. 2016 yılı içerisinde de 6 yeni projenin hayata geçirileceği müjdesini de tüm Kınaş severlere verdi diyebiliriz. 


KAYSERİ'Yİ SÜSLÜYORUZ 


Kayseri'nin hızla gelişen ve en gözde ilçelerinden olan Talas'ın, mihenk taşlarının oluşmasında ilk adımı atan, Kayseri'deki ilk akıllı evlerine imza attı. 1985 yılından beri değişen ve gelişen hayat standartlarını ve günün gereksinimlerini yakalayan projeleri hayata geçirdiklerini belirten Say, bu projeler ile Kayseri'nin çevre dokusunu süslediklerini ve olumlu bir değişim yarattıklarını dile getiriyor. Ulusal bir firma olma yolunda hızla ilerlediklerini belirten Say, Türkiye 'de çok başarılı inşaat firmalarının bulunduğu GYODER ve KONUTDER üyeliklerimizle daha hızlı adımlarla ilerlemekteyiz. Bünyesinde 135 çalışanı bulunan ve günümüze kadar yaklaşık 5 bin konut inşa eden Kınaş Yapı'nın, bundan sonra da değişerek gelişeceğini belirtti. Değişimin hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu aktaran Orhan Say "Kınaş olarak müşterilerimize en iyiyi sunmayı hedefliyoruz. Bu yolda da değişmek ve gelişmekten kaçınacak değiliz" sözleri ile bu yöndeki düşüncelerini de açıkça belirtti. 


DEĞİŞİM HİSSEDİLECEK...

 

Şirketin kurucu ortaklarından olan Hamdi Bey'in geçen yıl itibari ile şirketteki hisselerini devrederek ortaklıktan ayrıldığını aktaran Orhan SAY, toplumda yanılgılara yol açtığını söylediği ayrılığı şu şekilde açıkladı: "Geçen yıldan itibaren Sn. Hamdi Kın AŞ şirketimizle olan bağlarını kendi isteği ile ve büyük bir özveri neticesinde koparmıştır. Siyasetin, düşüncelerin ve ideolojilerin ticari yapılara ve özellikle bizim gibi büyük şirketlere zarar verdiği herkesin malumu. Bu nedenle Hamdi Bey, şirket yapısına zarar vermemek adına ortaklıktan ayrılmayı seçti. Tüm işadamlarının da bazı dönemlerde bu cesareti ve bu özveriyi göstermesi gerekir." Bu karar neticesinde başlayan değişimin şirketteki tüm organlara de sirayet edeceğinin altını çizen SAY, şirketin kuruluşundan beri yola devam ettikleri Galip Bey ile birlikte, bu değişikliğin hissedileceği yeni projeler ve çalışmaların başladığını belirtti. 


Konut değil katma değer üretiyoruz Modern, fonksiyonel, güvenilir ve yenilikçi vizyonu ile Kayseri' de inşaat sektörünün öncü firması olan Kınaş, konut yatırımlarına hızla devam ediyor. 1986 yılından bu güne, sektörün içerisinde olduklarını belirten Kınaş Yapı Endüstrisi AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say, 30 yıllık süreçte projelere yapılan yatırım değerlerinin milyonlarca liraya ulaştığını ve yatırımlarının aralıksız olarak devam edeceğini belirtti. 




Yeni Şafak Ek




Haber Kayseri Gündem Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Kınaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say, Kayseri'de 5 bin konut yaptıklarını belirterek, "Amacımız bundan sonraki süreçte sayıyı artırmak. Tabi bunu yaparken bir çok yeni projeyi de hayata geçirmek" diye konuştu. 


İnşaat sektöründe 30 yıllık tecrübesi, güçlü sermaye yapısı, çalışanları, marka değeri, ilimiz genelinde gerçekleştirdiği üst düzey inşaatlarla Kayseri'de öncü olduklarını, Türkiye ve dünyada da saygın bir şirket olma yolunda ilerlediklerini anlatan Kınaş Yapı End. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say, 2016 yılında Kayseri'de farklı, ayrıcalıklı, kişisel tercihlere göre planlanmış yeni tasarım projeler ile yatırımlara devam edeceklerini belirtti. 


HÜKÜMET İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ DESTEKLEMELİ 


"Bugüne kadar 5 bin civarında konut yaptık" diyen Say şunları söyledi: "Konut sektöründe her yıl bir daralma olduğu söyleniyor. Ancak nüfus artışı olduğu sürece ve de insanların tek kişilik ayrı evlere çıkma edasından dolayı, bununla birlikte yeni evlenen çiftler anne-babalarının yanında oturmadığı için daralma olacağını düşünmüyorum. Normal şekilde artıyor. Nüfus artışı olduğu sürece de konut ihtiyacı her zaman olmuştur, olacaktır da. İnşaat sektörünü hükümetin her zaman desteklemesi gerekiyor. Çünkü sektör olarak en fazla kalemi olan, istihdam sağlayan en iyi sektörlerden birisi diyebilirim. Ama bunu sadece yurt içinde yapmak bence çok doğru değil. Katma değer sağlamıyor. Sadece iş istihdamı oluyor ama ülkemize katkıda bulunamıyor. Dışarıda yapmak her zaman çok daha karlı oluyor. Dışarıda dünya ülkeleri açısından Türkiye Çin'den sonra ikinci konumda. Bunu iyi geliştirmek lazım. Hükümetimizin bir çok ülkede destek olup, inşaat firmalarının önünü açması lazım. Örnek verecek olursak Afrika ülkelerinin birçoğunda Çin devlet başkanları bizzat giderek işi alıyor, kendi müteahhitlerine veriyorlar. Dolayısıyla ülkeye büyük bir katma değer sağlanıyor. Bunu yapmak lazım. İnşallah hükümetimiz bunu başarırsa inşaat sektörü çok güzel bir şekilde gelişir." 



Ramazan KARAKUŞ/Kayseri Gündem


Geri Dön