26 / 04 / 2024

Kinder Manisa fabrikası gelirleri ile çocuk yuvası yapılacak!

 Kinder Manisa fabrikası gelirleri ile çocuk yuvası yapılacak!

Kinder ve Nutella'nın babası İtalyan Ferrero, 90 milyon euroluk Manisa fabrikasını 2013'te açacak. Fabrikada yapılacak üretimin parası da sosyal sorumluluğa aktarılacak




Dünya çikolata sektörünün 4'üncü büyük şirketi, Kinder ve Nutella markalarının sahibi İtalyan Ferrero, Manisa'da kuracağı 18'inci fabrikası için hummalı bir hazırlık içinde. Şirket 2013'te Türkiye'de üretime başlamayı planlayor. Ferrero Ailesi'ni Türkiye'de, pazarın büyüklüğü, genç nüfus, Ortadoğu'ya yakınlık, siyasi ve ekonomik istikrar gibi özellikler etkilemiş. 


Ferroro'nun Grup Başkanı Paolo Fulci, Türkiye'nin kendileri için temel pazar olduğunu ancak komşu ülkelere de buradan çikolata satmayı planladıklarını vurguladı. Özellikle Ortadoğu ve Doğu Avrupa, Rusya gibi yakın ülkelere Türkiye üzerinden Ferrero ürünleri pazarlanacak. Ferrero'nun geçen yıl yaklaşık 350 milyon euro yatırım yaptığını, bunun 90 milyon eurosunun Türkiye'ye ayrıldığını söyleyen Fulci, Manisa'da ilk etapta 350 kişinin istihdam edileceğini ifade etti. Paolo Fulci'nin verdiği bilgilere göre, İstanbul'da ticari yapılanma çalışmaları başladı. Üretim için gerekli hammadde de yerli üreticiden alınacak. 



Ciro değil, üretim miktarı üzerinden sosyal sorumluluk projelerine pay ayırdıklarını anlatan Fulci, şu şekilde konuştu:


Satarsam proje yaparım satmazsam yapmam demiyoruz. Biz ürettiğimiz miktarı baz alıyoruz. Manisa'da sadece çalışanlarımıza değil bölge halkına da açık olacak bir çocuk yuvası yapacağız. Ferrero'nun oğlu Pietro Ferrero da Güney Afrika'da böyle bir projede öldüğü için önemli.


-

Paolo Fulci, Türkiye'yi büyümeye, siyasi istikrarını korumaya devam ettiği sürece parlak bir geleceğin beklediğini belirterek, şunları söyledi: 


Türkiye parazit harcamaların önüne geçerse, yani bizim (Avrupa'nın) hatalarımızı da iyi inceler ve bunları yapmazsa, çok daha parlak günlere kavuşacak. Bence Türkiye daha Avrupai olacak. Türkiye'nin en büyük sermayesi kadınları ve erkekleri. Çok sayıda İtalyanla evli Türk bayan da tanıyorum. Hepsi mutlu, başarılı beraberlikler. Ben halklar arasında yakınlaşmaya inanıyorum. Burada yaşayan ve tamamen entegre olmuş Türkler var. Çok beğeniliyorlar. Kimbilir Asya'nın Latinleri'siniz belki de. Türkiye kararımızda büyükelçi Carlo Marsili'nin verdiği olumlu görüş de çok etkili oldu.



Fulci, "Fetta a lattesüt dilimi" adındaki ürünün Türk tatlısına çok benzediğini belirterek, "Türkiye'de bu ürünü çok kullanıyorlar ve çok beğenildiğini gördük. Elbette bazı ürünlerin, Türk tüketicisinin damak tadına yakın olduğunu keşfedince bu ürüne öncelik verdik. İçinde süt ve bal var, bu da Türklerin hoşuna gidiyor" dedi. 


Sabah


Geri Dön