29 / 03 / 2024

KİPAşž 860 milyon dolarlık yatırım yapacak!

KİPAşž 860 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Kahramanmaraşlı Kipaş Holding, bu yıl 300 milyon dolarlık yatırımını üretime sokacağını, farklı sektörlerde de 420 milyon avroluk (559 milyon dolarlık) yatırım gerçekleştireceğini açıkladı



Kahramanmaraş'ta yerleşik Kipaş Holding'in, bu yıl 300 milyon dolarlık yatırımını üretime sokacağı ve farklı sektörlerde 420 milyon avroluk (559 milyon dolar) yatırım gerçekleştireceği bildirildi.
KİPAşž Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, 2011 yılının holdingleri açısından atılım yılı olacağını söyledi.

KİPAşž'ın üretime 1986 yılında başladığını vurgulayan Öksüz, 2005 yılında tüm şirketleri holding çatısı altında topladıklarını hatırlattı.

İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI

1986 yılında tekstil sektöründe faaliyete başlayan sonraki yıllarda enerji, çimento ve tarım sektörlerinde de yatırımlar yapan KİPAşž Holding'in Kahramanmaraş'ın sanayileşmesine önemli katkı yaptığını vurgulayan Öksüz, '2011 yılında toplam 300 milyon dolarlık yeni yatırımlarımızı devreye sokacağız. 100 milyon dolar harcayarak gerçekleştirdiğimiz iplik tesisimizde bu yılın ilk çeyreğinde üretime başlanacak. Bugün geldiğimiz noktada 6 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu tesisimizde 600 kişi istihdam edilecek ve yıllık iplik üretim kapasitemiz 73 bin tona ulaşacak' diye konuştu.

YATIRIMDA AĞIRLIK 2011 YILINDA

Öksüz, 2011'de, enerji dışında tekstil, çimento, perakende ve tarımda da yatırımlar yapacaklarını, bu yatırımların toplam tutarının 420 milyon avro olacağını sözlerine ekledi.

Jeotermale özel ilgi var

'Maren Enerji' adlı bir şirket kurduklarını ifade eden Hanefi Öksüz, jeotermal enerjiye büyük önem verdiklerini ve Aydın Germencik'teki yaklaşık 7 bin 500 hektar jeotermal sahasının özelleştirilmesi için açılan ihaleye girdiklerini ve ihaleyi kazandıklarını ifade etti. Germencik sahasında enerjiye uygun su bulduklarını bildiren Öksüz, aynı çalışmayı Nazilli'de de yapacaklarını söyledi.

Enerjiyle güçlenecek

KİPAşž Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, tekstilin lokomotif sektörleri olduğunu ancak son 4 yıldır enerji alanında ciddi yatırımlar yapmaya başladıklarını söyledi. Bundan sonra enerji sektöründe gerçekleştirecekleri yatırımlarla büyümeyi planladıklarını kaydeden Öksüz, 'Biri doğalgaz diğeri fuil-oil olmak üzere 2 santralimizde enerji üretimimiz sürüyor. Ermenek'te bulunan hidroelektrik santralimizde enerji üretimine 2011 yılının ilk çeyreğinde başlanacak. Bu santralimiz tamamlandığında 80 milyon dolara mal olacak ve 40 megavat kurulu güce sahip olacak' diye konuştu.
Yeni şžafak


Geri Dön