25 / 04 / 2024

Kipaş, Kahramanmaraşta 7. okulunu yaptıracak!

Kipaş, Kahramanmaraşta 7. okulunu yaptıracak!

Kipaş Holding, Kahramanmaraşta 7. okulunu yaptıracak.  Kahramanmaraşta tekstil, çimento, enerji ve tarım sektöründe faaliyet gösteren Kipaş Holding, kente yaptırdığı 6. okulun ardından şimdi de Narlı beldesine 16 derslikli lise kazandıracak



Kahramanmaraşta tekstil, çimento, enerji ve tarım sektöründe faaliyet gösteren Kipaş Holding, kente yaptırdığı 6. okulun ardından şimdi de Narlı beldesine 16 derslikli lise kazandıracak.
        
2012 yılının Şubat ayında tamamlanması planlanan "Kipaş Lisesi"nin protokolü, Vali Şükrü Kocatepe, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz ve Pazarcık Kaymakam Vekili Ercan Öter tarafından Kahramanmaraş Valiliğinde düzenlenen törenle imzalandı.
        
Vali Kocatepe, törende, Kahramanmaraşın temel sorunlarından biri olan eğitime katkıda bulunan Kipaş Holdinge teşekkür etti. Narlıda yapılması  planlanan okulun ihalesini kendilerinin gerçekleştireceğini kaydeden Kocatepe, ihale yapıldıktan sonra firmanın maddi destekte bulunacağını, okulun 2012 yılının Şubat ayında hizmete açılacağını düşündüğünü belirtti.
        
Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz de, bugüne kadar Kahramanmaraşa 6 okul kazandırdıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
        
"Narlıda büyük bir sanayi tesisimiz var. Biz bir yere sanayi tesisi kurduğumuz zaman yanına da eğitim kurumu yapmayı kendimize prensip edindik. Yavaş yavaş sanayi yatırımlarımızı ilçelere kaydırıyoruz. 26 tane tesis var. Türkoğlunda büyük bir sanayi tesisine başlıyoruz. İnşallah buraya da eğitim kurumu yapmayı planlıyoruz. Eğitim çok önemli bir konu."
        
Öte yandan, çiftçilikle uğraşan Ziya Bitmiş adlı vatandaş da Büğlek Mahallesinde 8400 metrekare arsasını Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışladı.
        
Önümüzdeki günlerde bu arsa üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 16 derslikli ilköğretim okulu yapılması için ihale açılacağı bildirildi.
AA


Geri Dön