16 / 04 / 2024

Kiptaş 5. Levent projesi 2017'de tamamlanacak!

Kiptaş 5. Levent projesi 2017'de tamamlanacak!

KİPTAŞ ve Torunlar GYO, İstanbul’a yeni bir semt kazandırıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında 1 milyar 800 milyon lira yatırım değeriyle 4 bin konutun inşa edileceği 5. Levent projesinin, 2017’de tamamlanması hedefleniyor.



İstanbul, 15 bin kişinin yaşayacağı yeni ve modern bir semt kazanıyor. KiPTAŞ ve Torunlar GYO işbirliği ile hayata geçirilen 5. Levent, İstanbul için örnek bir kentsel dönüşüm projesi olarak öne çıkıyor. 1 milyar 800 milyon lira yatırım tutarı ile hayata geçirilen 5. Levent’in 2017’de tamamlanması planlanıyor. 4 bin konutun yer alacağı projede dairelerin ortalama metrekare satış fiyatı da 5 bin 500 lira olarak belirlendi. Proje KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun’un katıldığı bir basın toplantısı ile açıklandı.


Bölge halkına bir daire 


TEM Alibeyköy kavşağında farklı maliklere ait 516 bin metrekare arazi üzerinde ve KİPTAŞ tarafından yapılan kentsel dönüşüm planlaması, Torunlar GYO tarafından hayata geçirilecek. 5.Levent’te, yaklaşık 4 bin konut, zengin sosyal donatı alanlarına sahip üniversite eğitim alanı, 4 bin metrekare cadde konseptinde ticari ünite, 2 okul, 2 cami ve 50 dönümlük bir de koru yer alacak. Proje kapsamında bölgede bulunan her gecekondu sahibine de bir daire verileceği kaydedildi. Yaklaşık 400 kişi bu kapsamda daire sahibi olacak. Toplantıda konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 5. Levent’in İstanbul için örnek bir proje olduğunu söyleyerek bu projede her gecekondu sahibine bir daire verildiğini ifade etti. Bu projedeki ön talep sayısının da oldukça iyi olduğunu kaydeden Yıldırım “Seçim öncesi dönemde bile insanların ev almaya yönelmesi ülkedeki istikrarın bir göstergesidir” diye konuştu. Yıldırım “Bu proje sayesinde 4 bloktan oluşan ayrı bir parselde 400 vatandaşımız da modern ve güvenli bir yaşam alanına kavuşmuş olacak. Kentsel dönüşüm projesinin kentimize hayırlı olmasını dilerim” dedi. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ise 5. Levent projesiyle 1 milyar 800 milyon liralık yatırıma imza attıklarına dikkat çekerek, İstanbul için bir vizyon projesini daha hayata geçirdiklerini söyledi.


Konutta ustalık projemiz


“Mall of İstanbul, AVM’deki ustalığımızdı, 5. Levent ise konuttaki ustalığımız” diye konuşan Torun “90’lı yıllarda konut, rezidans, ofis ve AVM yatırımları ile hızla gelişen Levent semtleri artık Maslak ve Beşiktaş yönüne doğru büyümesini tamamladı, batıya doğru büyüyor. Biz de bu bölgenin devamında yer alan çok değerli bir lokasyonda 5. Levent’i inşa ediyoruz” dedi. Aziz Torun, 5. Levent’in ön talep toplama döneminde yoğun bir ilgi ile karşılanmasından büyük mutluluk duyduklarını da dile getirdi.


Metrekare fiyatı 5 bin 500 lira


Torunlar GYO CFO’su İsmail Kazanç da toplantıda 5. Levent’teki konutların fiyatıyla ilgili bilgi verdi. Dairelerin metrekare fiyatlarının ortalama 5 bin 500 lira olduğunu belirten Kazanç “Büyüklüğü ve konumuna göre 386 bin liradan başlayan ve 1 milyon 400 bin liraya kadar değişen dairelerimize sahip olmak isteyen müşterilerimize farklı ödeme seçenekleri sunuyoruz. Yüzde 25’i peşin, 24 ay faizsiz Torun Vade taksitle veya yüzde 0.83 faizle başlayan banka kredisi seçeneği ile 5. Levent’te daire sahibi olmayı mümkün kılıyoruz” dedi.


Rakamlarla 5. Levent


Yatırım tutarı: 1 milyar 800 milyon lira


Arsa alanı: 500 dönüm


Satışa sunulacak konut sayısı: 2.288 daire (200 daire arazi sahiplerine verilecek) (ilk satışa sunulan konut sayısı 1.142 daire)


İBB ve KİPTAŞ’a yapılacak daire sayısı: 617 daire


Sosyal Konut: 4 blok 400 daire (iskânsız konut sahiplerine verilecek)


Projelendirilecek ve satışa sunulacak 2. Etap: 800- 850 daire (100 bin m2 inşaat alanı)


Üniversite inşaat alanı: 150 bin metrekare


Temel eğitim inşaat alanı: 30 bin metrekare


2 Cami: 1.000 ve 2.500 kişilik


Arazi paylaşım oranı: Yüzde 54 Torunlar GYO, yüzde 46 KİPTAŞ 


 



Star / Birol Keleş


Geri Dön