29 / 03 / 2024

KİPTAŞ, Bahçeşehir'de 100 bin TL'ye konut satacak

KİPTAŞ, Bahçeşehir'de 100 bin TL'ye konut satacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakı olan KİPTAŞ (İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş) krizdeki suskunluğunu yeni projelerle bozacak



Genel Müdür İsmet Yıldırım; iddialı projelerle geldiklerini söylüyor. Bahçeşehir'in merkezinde kalan son ve en büyük arsaya sahip olduklarını belirten Yıldırım, "285 dönümlük arsamızda yaklaşık 5000 konut yapmayı düşünüyoruz" diyor. 1995'ten bugüne İstanbul'un 20'den fazla ilçesinde 52 binlik konut proje hayata geçirdiklerini, bir yıl içinde 11 bin konutluk daha proje açıklayacaklarını ifade eden Yıldırım, KİPTAŞ'ın ilk projesini Başakşehir'de hayata geçirdiğini, bugün Başakşehir'de 20 bin konuta ulaştıklarını aktardı.

Silivri'de 60 bin TL'ye

Yıldırım, "Başakşehir'i Kağıthane, Pendik izledi. Sonra her tarafa yayıldık. 3500 konut Silivri'ye yaptık. Tuzla'ya 4000 konut yaptık. Pendik'te 6-7 bin konuta ulaştık. Hadımköy'de 3500-4000 konut yaptık. Esenyurt'ta 4 etapta binlerce konut yaptık" diye konuştu. KİPTAŞ'ın ilk yıllardaki gibi bugün de ulaşılabilir fiyatlara 'kaliteli' konut ürettiğini söyleyen Yıldırım şöyle devam etti: "Silivri'de 75 metrekare konut 60 bin TL. O projede 700-800 tane böyle ucuz konut var. Esenyurt, Tepecik, Tuzla'da da konut fiyatları uygun. Topkapı Merkez Evleri nispeten pahalı; çünkü yüzde 60 arsa payı var. Bu arsa payı ile uygun fiyata konut maledemezsiniz. KİPTAŞ arsa da alıyor.; uygun kat karşılığı proje de yapıyor. Belediyeden maliyeden arsa alıyoruz. 60 bin TL'den, milyon TL'ye kadar konut yapıyoruz. Dragos'ta Kızılay arazisinde milyon TL'ye konut sattık. Yeşil Vadi Konakları da pahalı sayılabilir. Fakat pahalı daire satılan projeler yüzde 15'i geçmez. Ürettiğimiz konutların yüzde 85'i sosyal. Sosyal konut da en üst kalitede.

Altüst edeceğiz!

İsmet Yıldırım, önümüzdeki aylarda açıklayacakları Bahçeşehir projesi hakkında ise şu bilgileri verdi: "285 dönüm arazide 5000 konut yapacağız. Düşük bir ihtimal fakat, sadece villa üzerine bir proje de olabilir. Fiyatların Bahçeşehir'de yüksek olduğunu düşünüyorum. Şu an metrekaresi 2000 TL ile 2500 TL aralığında. Biz, 1600-1700 TL'ye konut satacağız. Hatta şartları zorlayıp metrekaresi 1500 TL'den başlayan fiyata satabiliriz. Ucuz fiyatlarla orayı altüst edeceğiz! Metro oraya gelince ilgi de artacak. Biz, 70 metrekarelik 1+1'leri yaklaşık 100 bin TL'den satabiliriz." Bazı projelerde programdan sapmalar olduğunu da doğrulayan İsmet Yıldırım, "O da müteahhitlerden kaynaklanıyor. Başka yerlerdeki projelerde sıkıntı çıkıyor; o ekonomik sıkıntılar bize de yansıyor. yardımcı olup zamanında bitirtmek için uğraşıyoruz. Şu an devam eden projelerden İkitelli Masko Evleri zamanında bitecek. O proje değişti, küçük ebada ağırlık verdik, daha güzel satılıyor" dedi.

İstanbul'da dönüşüm şart, binaların dörtte biri yıkılırsa kent daha da güzelleşir

KİPTAŞ'ın yaptığı bütün projelerin lüks standartta olduğunu söyleyen İsmet Yıldırım, sosyal konut olarak üretilenlerin bile 'kesinlikle lüks kalitede' olduğunu savunuyor. 1995 yılında 50 bin konut üretme hedefi ile yola çıkan KİPTAŞ'ın bu hedefi çoktan aştığını belirten Yıldırım, "Sırada daha özel projeler var. Finanskent de bunlardan biri. 72 bin 800 metrekare alanda kurulacak Finanskent Konutları 24 ay sonra teslim edilecek. Finanskent; İstanbul'un popüler yaşam merkezlerinden olacak" diyor. KİPTAŞ'ın Başakşehir'de, Zeytinburnu'nda, Fatih'te dönüşüm projelerine de imza attığın hatırlatan İsmet Yıldırım, "Özel sektörün de dönüşüm işinde daha fazla yer alabilmesi gerekiyor. Bunun için 'dönüşüm yasası'nın çıkması gerekir. Biz belediye ayağı olduğumuz için, şu an insanları ikna etme kabiliyetimiz var" diye konuşuyor. İstanbul'da binaların dörtte birinin yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini de vurgulayan Yıldırım, kentin böylece daha da güzelleşeceğini düşünüyor. Yıldırım, "Marmara depreminden sonra 600-700 bin bina yapılmışsa bunların hepsinin sağlam olduğunu söyleyebiliriz. Depremden sonra yapılan binalarda problem yok. Ruhsatı da var, iskanı da.. Deprem öncesi belki deprem yönetmeliğine uygun olan konutlar da yapılmıştı ancak, yıkılması gereken dörtte birinin hemen hemen hepsi 1999 öncesine ait" diyor.
Ali ÖZTÜRK/Hürriyet Seri İlanlar


 


Geri Dön