19 / 03 / 2024

Kiptaş dar gelir grubu için Hadımköy 'de 2 bin konut inşa edecek!

Kiptaş dar gelir grubu için Hadımköy 'de 2 bin konut inşa edecek!

İstanbul Büyüşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Kiptaş, dar gelir grubu için 2 bin konut inşa edecek. Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, arsa arayışına başladıkları proje kapsamında konutları metrekaresi 1200-1300 liradan satacaklarını ifade etti.




Geçtiğimiz günlerde Bahçeşehir’de 4 bin konutluk Vaditepe projesini satışa sunan Kiptaş, kısa sürede yoğun taleple karşılaştı. Orta ve üst gelir grubuna yönelik projede 1470 konut satıldı. Gelen talebi Kiptaş’a olan güvene bağlayan  Kiptaş  Genel Müdürü İsmet Yıldırım, “Bu projemizde arsa pahalı olduğu için fiyatları aşağıya çekemedik. Sadece ikinci etapta metrekare büyüklüğünü düşünecek daha uygun fiyatlı daireler satışa sunduk. Ama bundan sonraki projemizde alt gelirli için olacak” dedi. Alt gelirli projesinin Avrupa Yakası’nda olacağını belirten Yıldırım, Esenyurt ve Hadımköy bölgelerini incelediklerini dile getirdi.


EYÜP’E 4 BİN KONUT

Yıldırım, Eyüp’teki Finanskent projesinin yanında yapacakları kentsel dönüşüm çalışmasına Ocak 2014’te başlayacaklarını söyledi. 550 dönüm arsa üzerinde 4 bin konutun yanında üniversite ve ticari birimler de yer alacak. Yıldırım, arsa sahibi oldukları projede Torunlar GYO ile hareket edeceklerini söyledi. Projenin orta ve orta üstü gelir grubuna hitap edeceğini belirten Yıldırım, “Proje E6’dan Eyüp’e giriş kapısı olacak. Yerinde dönüşüm yapacağımız çalışmada gecekondu sahiplerine daire vereceğiz ve ek bir ödeme istemeyeceğiz” dedi.


1 MİLYARLIK DÖNÜŞÜM

Yıldırım, Süleymaniye’de 100 dönüm arazi üzerinde kentsel dönüşüm projesi yapacaklarını ifade etti. Proje kapsamında tarihi mekanların restore edileceğini söyleyen Yıldırım, “Eski İstanbul kimliğine yakışır, ahşap kültürünü hatırlatan 2-3 katlı yapılar yapacağız. Bu projede mahalle kültürü canlanacak. Proje alanında hak sahiplerinin yarısıyla anlaştık. İstimlak edilmesi gereken bölgeler var ve bunun için bakanlıktan yasal bir düzenleme bekliyoruz” dedi. Arsanın yarısının kendilerine ait olduğunu belirten Yıldırım, İstanbul’un tarihi yapısına uygun olarak tasarlayacakları proje için 1 milyarın üzerinde yatırım yapacaklarını ifade etti. Zeytinburnu’ndaki kentsel dönüşüm projesinin devam ettiğini belirten Yıldırım, Esenler’den Pendik’e kadar her noktadaki alanla ilgilendiklerini sözlerine ekledi.


Bahçeşehir’de inşaat başladı

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Vaditepe projesinde inşaatın başladığını belirtti. Yıldırım, daireleri erken teslim etmek için ilk etapta 6 yüklenici firmayla anlaştıklarını söyledi.Özel sektördeki projelerde sosyal alanlara yeterince yer verilmemesini eleştiren Yıldırım, Vaditepe’de konutun yanında okul, cami, sağlık merkezi olduğunu dile getirdi.  Projede fiyatlar 250 bin 400 TL’den başlıyor.



Hürriyet/Gülistan ALAGÖZ


Geri Dön