28 / 03 / 2024

Kiptaş kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verecek!

Kiptaş kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verecek!

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, cumhuriyetin 100. yılında başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirlerde dönüşüm harekatının hız kazanacağının altını çizdi..



CUMHURİYETİN 100. yılında başta İstanbul ve  Ankara  olmak üzere  büyükşehirlerde dönüşüm harekatının hız kazanacağının altını çizen  Kiptaş  Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "Kiptaş olarak 2023 yılına kadar sağlıksız yapı stokunu dönüştürmek için çalışacağız" dedi. Son yıllarda inşaat sektörünün büyük bir ivme kazandığını belirten Yıldırım, "Özellikle yap-sat sektörü gelişti. Daha modern ve konsept projeler hayata geçirildikçe, talep bu yönde gelişince, müteahhit firmalar da kendilerini daha fazla geliştirdi" diye konuştu. İstanbul'un konut ve gecekondu sorununu çözmek amacıyla kurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakş Kiptaş'ın kuruluşundan bugüne kadar 70 bin aileyi ev sahibi yaptığını söyleyen İsmet Yıldırım," İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'ın da vizyonuyla sosyal konut çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Kiptaş'ın asıl göreni sosyal konut yapmak" diye konuştu. 


FAKİR FUKARA EV SAHİBİ OLSUN 

Sosyal konutun yanı sıra dönüşüm projelerine de ağırlık verecekleri bilgisini veren İsmet Yıldırım, dönüşüm projelerinin istenildiği gibi ilerlemediğinin altını çizdi. Yıldırım, "Vatandaş dönüşümde acele edilmesi gerektiğini anlayamadı. İnsanlar bunun önemini anladıkça, dönüşüm rantiye olmaktan çıkıp, insanların ihtiyaçlarının temini ve şehri daha yaşanabilir hale getirerek misyonuna uygun yapılırsa  dönüşüm o zaman yerini bulur. Tek amacımız fakir fukarayı ev sahibi yapmak" diye konuştu. Dönüşümden kâr amacı gütmeden çalışmak gerektiğini anlatan İsmet Yıldırım, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'ın önderliğinde ve Ak Parti iktidarıyla daha başarılı işler hayata geçireceğiz.  Şehri sağlıksız yapı stokundan  2023 yılına kadar kurtaracağız" diye konuştu. 


Sabah ek


Geri Dön